MINISTARKA ANĐELKA ATANASKOVIĆ ZA KURIR: U Novu godinu ulazim s unukom Magdalenom
Foto: Privatna Arhiva

Ovakve ih nismo znali: NOVE MINISTARKE IZ SASVIM LIČNOG UGLA

MINISTARKA ANĐELKA ATANASKOVIĆ ZA KURIR: U Novu godinu ulazim s unukom Magdalenom

Politika -

Anđelka Atanasković, ministarka privrede, Novu godinu će dočekati kod kuće, uz porodicu i „specijalnog gosta“, unuku Magdalenu, koja je rođena 2019. - Doček Nove 2021. znatno će biti drugačiji u odnosu na prethodne, zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane koronavirusom. Bez obzira na to, ni ove godine neće izostati sve ono što pruža toplina doma, a posebnu draž i radost uneće osmeh unuke, s kojom ću ući u Novu godinu. U 2019. sam postala baka jedne male Magdalene. Posebno me raduje što ću imati priliku da iskoristim kratak predah i budem s njom, da joj se posvetim i da zajedno uživamo u prazničnoj atmosferi - otkriva ministarka Atanasković za Kurir.

Porodični dom je, dodaje, ukrašen, a pokloni kupljeni.

- Jelka je okićena, kuća ukrašena, a pokloni kupljeni. Naravno, za starije članove porodice i prijatelje to su sitnice, simbolični znaci pažnje, a za Magdalenu je kupljena omiljena igračka, koja će je sigurno obradovati. Osmeh na njenom licu biće radost za sve nas u porodici - ističe ministarka, kao i da je njoj najdraži poklon vreme provedeno sa ukućanima: - Najdraži poklon mi je uvek vreme provedeno s najmilijima, zato se trudim da praznike provodim upravo sa njima.

U pripremanju hrane za novogodišnju trpezu učestvuje cela porodica.

- Za novogodišnju noć pripremamo prazničnu trpezu punu tradicionalnih đakonija. I ove godine na stolu će se naći ruska salata, sarma i pečenje, a i specijaliteti specifični za kraj iz koga potičem, o čemu posebno vodim računa. Nastojim da svake godine ukućanima priredim iznenađenje i na prazničnu trpezu iznesem neko starinsko jelo. To će ove godine biti tradicionalno jelo šerdeni, u kom svi uživamo - navodi Atanaskovićeva i dodaje: - Na kraju, svima želim srećne božićne i novogodišnje praznike, dobro zdravlje, ljubavi, radosti i uspeha, uz veru da ćemo iz borbe protiv koronavirusa izaći još jači.

Kurir / K. B.

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track