VUČIĆ U LAĆARKU: Kod Jovanke, samohrane majke 7 sinova i 2 kćeri! Prvo pitao jel stigla krava DOČEKAN KIFLICAMA I KOLAČIMA
Foto: screenshot Tanjug

kao majka devet jugovića

VUČIĆ U LAĆARKU: Kod Jovanke, samohrane majke 7 sinova i 2 kćeri! Prvo pitao jel stigla krava DOČEKAN KIFLICAMA I KOLAČIMA

Politika -

Najstarije dete, ćerka Cvija ima 19 godina, a najmladi, sin Uroš osam

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas domaćinstvo Jovanke Đurić, samohrane majke sa devetoro dece u Laćarku.

1 / 4 Foto: screenshot Tanjug

Inače, predsednik je tu porodicu posetio i krajem 2019. godine, jer je, kako je tada rekao, želeo da pred Novu godinu poseti porodicu divne žene, sa devetoro dece, čiji je suprug preminuo pre nekoliko godina.

Vučić, Laćarak, devetoro dece, Jovanka Đurić, Aleksandar Vučić
foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

Jovanka Đurić je majka sedmorice sinova i dve ćerke, koja je pre nekoliko godina ostala bez muža.

1 / 14 Foto: screenshot Tanjug

- Jel stigla krava - upitao je Vučić Jovanku pred kućnim pragom na šta mu je domaćica kuće odgovorila da jeste odavno i da se otelila a da je to telence sada već i junica i zahvalila mu se.

Predsednik je u kući Đurića dočekan domaćinski, kiflicama i sitnim kolačima, a na samom početku posete obišao im je kuću, ušao u svaku sobu i prvo pitao šta treba i šta im nedostaje.

Majka devetoro Jovanka predsedniku je rekla da im se kuhinja oštetila kad su unosili kao i da im fali kreveta za decu na šta je predsednik rekao da će to biti sređeno jer su se već javile firme koje žele da pomognu.

domaćinstvo Jovane Đurić, Aleksandar Vučić
foto: screenshot Tanjug

Predsednik je porazgovarao i sa decom i pitao ih kakvi su đaci i kako ide škola...

- Vrlo dobro - odgovorili su im a jedna od dve ćerke rekla je da je završila ekonomsku školu ali da se odlučila da bude policajka.

Dečake je zadirkivao za frizure i pitao ih jel se sviđaju devojkama...

Vučić je na kraju posete otkrio i da je dosad već upoznao sve članove porodice Đurić i da zna ko bi voleo u policiju a ko da postane fudbaler, kao i da je kuća sređena, uložen je novac, rešeno pitanje stolarije i da ima još nekoliko sitnijih stvari da se reši...

Stiže pomoć!

Porodica Đurić dobiće nameštaj za domaćinstvo, krevete, kuhinju i druge potrebne stvari, obećao je predsednik Aleksandar Vučić tokom posete toj porodici.

Vučić je rekao da je Jovanka najbogatija žena u Srbiji i da se podmladila otkad ju je poslednji put video i da je to ogroman posao jer svako od devetoro dece ima svoj život i svoje potrebe...

Predsednik je rekao da je prioritet promena demografske slike Srbije jer ako za pet godina padnemo na 5 miliona stanovnika onda je pitanje za koga sve ovo radimo, gradimo, ove puteeve, sve ovo... džaba, ako nema dece...

Ko je umesio kiflice, a ko pravio oblande

- Milica, mlađa.. napravila je kiflice a najstarija Cvija oblande... Devojke, nemojte da se stidite - rekao je predsednik posle čega je majka Jovanka zahvalila predsedniku i rekla da im je najvažnije da svi budu zdravi a da će sveostalo doći polako...

domaćinstvo Jovane Đurić, Aleksandar Vučić
foto: screenshot Tanjug

Podsetimo, Jovanka je pre skoro tri godine ostala bez muža i sama podiže sedmoricu sinova i dve ćerke, a porodica živi od poslastičarnice "Devet slatkiša" i dečjeg dodatka od 15.000 dinara. Najstarije dete, ćerka Cvija ima 19 godina, a najmlađi, sin Uroš osam godina.

U porodici su još i sinovi Miloš (18), Milan (17), Nemanja (16), Stefan (13), Mihajlo (10) i Ognjen (9) i mlađa ćerka Milica (15).

Sa predsednikom Vučićem porodicu je danas posetio i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji je, inače, iz tog kraja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track