PASOŠI LAŽNE DRŽAVE ZA ALBANCE SA JUGA SRBIJE: Novi uslov za nastavak dijaloga Beograda i Prištine
Foto: Profimedia

budalaštine

PASOŠI LAŽNE DRŽAVE ZA ALBANCE SA JUGA SRBIJE: Novi uslov za nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Politika -

Vršilac dužnosti predsednika Demokratske partije Kosova i kandidat te stranke za premijera Enver Hodžaj rekao je da nema sporazuma Beograda i Prištine bez rešavanja pitanja Albanaca sa juga Srbije.

Hodžaj je rekao da će pokrenuti inicijativu da Albanci iz takozvane Preševske doline dobiju pasoše i lične karte lažne Kosova i da će DPK na svoju izbornu listu uvrstiti dva Albanca sa juga Srbije.

Obećao je i da će se nakon izbora zalagati za zakon o podršci Albanaca iz Preševske doline, osnivanje državne agencije za takozvanu Preševsku dolinu, povećanje kvota za studente iz tog dela Srbije, zatim stvaranje četiri nove "granične tačke" sa jugom Srbije i otvaranje stalnog fonda za povratak Albanaca sa juga Srbije koji su navodno proterani sa svojih ognjišta, prenose albanski mediji.

- DPK kontinuirano sa zabrinutošću prati situaciju Albanaca u dolini, njihovu tešku ekonomsku situaciju, državnu diskriminaciju i emigracije Albanaca iz njihovih domova u Preševu, Bujanovcu i Medveđi. DPK je uvek konkretnim akcijama stajao uz našu braću u dolini - rekao je Hodžaj.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track