PETKOVIĆ POVODOM BOŽIĆA NA KIM: Prisustvovaće i Božićnoj Liturgiji u manastiru Gračanica
Foto: Printscreen/Youtube

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju

PETKOVIĆ POVODOM BOŽIĆA NA KIM: Prisustvovaće i Božićnoj Liturgiji u manastiru Gračanica

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković prisustvovaće obeležavanju Badnjeg dana i proslavi Božića na Kosovu i Metohiji.

Petković će danas u Kosovskoj Mitrovici, u 12 sati, uručiti ključeve stanarima za 36 novoizgrađenih stanova, u tri zgrade, u ulici Luja Braja, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Dodaje se da su stanovi namenjeni mladim bračnim parovima, porodicama interno raseljenih lica i stambeno ugroženom domicilnom stanovništvu sa teritorije opštine Kosovska Mitrovica.

Petković će popodne, u 16 sati, prisustvovati paljenju Badnjaka u porti Crkve Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici.

U saopštenju se navodi da će direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju sutra ujutru u naselju Dobrotin kod Lipljana, u skladu sa Božićnim običajima, biti položajnik porodici Rašić.

Nakon toga, u manastiru Gračanica prisustvovaće Božićnoj Liturgiji, koju će služiti episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski, Teodosije.

Petković će u 12 sati Domu zdravlja Donja Gušterica, u opštini Lipljan, uručiti sanitetsko vozilo, namenjeno potrebama srpskog stanovništva sa prostora centralnog dela Kosova i Metohije, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track