Najnovije vesti

NA DANAŠNJI DAN PRE 30 GODINA FORMIRAN VIŠESTRANAČKI SISTEM Palma: U poslednjih 7 godina Srbija je počela da se menja nabolje
Foto: Palma plus/D.M.

na kolegijumu Skupštine Srbije

NA DANAŠNJI DAN PRE 30 GODINA FORMIRAN VIŠESTRANAČKI SISTEM Palma: U poslednjih 7 godina Srbija je počela da se menja nabolje

Politika

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je na kolegijumu Skupštine Srbije, kome su prisustvovali predsednici poslaničkih grupa u srpskom parlamentu i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić da je danas tačno 30 godina od obnove višestranačkog sistema u Srbiji.

- Moja ocena je da je Srbija u prve 23 godine tog višestranačja imala loše rezultate, a tek u poslednjih sedam godina ide nabolje. Kada uporedimo vreme u poslednjih 30 godina u Srbiji, možemo konstatovati da smo imali nekoliko ratova, da su rasprodate fabrike i preduzeća, koje su pravili i u kojima su radili naši dedovi, da je razbijena Jugoslavija, da je Srbija pre bila izlovana od strane međunarodne zajednice i da ne možemo da poredimo poštovanje koje je u svetu imala Jugoslavija i Srbija do pre sedam godina. U poslednjih sedam godina Srbija je počela da se menja nabolje - rekao je Marković.

On je istakao da je ponovo Srbija poštovana i u Vašingtonu, u Moskvi, Pekingu, Parizu, Berlinu, Ankari, u celom svetu kao nekada. I na istoku i na zapadu i na severu i na jugu i u katoličkim i u pravoslavnim i u muslimanskim zemljama.

 - Zato možemo reći da je u tih 30 godina, od kada je obnovljeno višestranačje u Srbiji, poslednjih 7 godina zlatno doba Srbije. A što se tiče višestranačja, nikada se nije desilo da bude niži cenzus na parlamentarnim izborima kao što je bio prošle godine kada je bio 3 posto. Srbija danas ima najniži cenzus u Evropi i najveću stopu rasta BDP, to odlikuje današnju Srbiju - rekao je Marković.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...