JUGOVIĆ O PRESUDI VUČIĆU PO TUŽBI OBRADOVIĆA: To je "diktatura" u kojoj Srbija živi
Foto: Printscreen

ODLUKA SUDA ZA OBRAĆANJE IZ 2019. GODINE

JUGOVIĆ O PRESUDI VUČIĆU PO TUŽBI OBRADOVIĆA: To je "diktatura" u kojoj Srbija živi

Politika -

Bratislav Jugović, narodni poslanik i član Glavnog odbora SNS, osvrnuo se na prvostepenu presudu kojom se predsednik Aleksandar Vučić obavezuje da Bošku Obradoviću uplati 200.000 dinara zbog povrede ugleda i časti.

Povod za tužbu bila su Vučićeva obraćanja 2019. godine u kojima je Obradovića nazvao "lopovom" i "fašistom", a odluku je doneo Prvi osnovni sud u Beogradu.

"Ta presuda dovoljno govori o Aleksandaru Vučiću kao 'diktatoru' i o Srbiji kao 'nedemokratskom društvu'. Upravo u 'diktaturi' u kojoj živimo stečajni upravnik Dveri maše presudom koja nije pravosnažna, a mediji je objavljuju kao da je ova pravna stvar svršena. 'Diktator' Aleksandar Vučić nema pravo žalbe, dok građanin Aleksandar Vučić ima obavezu da trpi uvrede i poniženja od svih protivnika koji mu nisu ni do čukljeva. To je 'diktatura' u kojoj Srbija živi.", poručuje Jugović i dodaje:

"Biće od koristi podsetiti javnost da se ugled i čast Boška Obradovića opisuju njegovim upadom u zgradu RTS i pokušajem da prekine emitovanje programa. Obradović je rasterao sve svoje saborce od ugleda s kojima je stvarao pokret Dveri. A čast je potvrdio svojom odlukom da postane političar u vlasništvu tajkuna Dragana Đilasa. Priliku da svoj ugled izmeri na izborima je bojkotovao, što građani Srbije ne smatraju časnom odlukom, već ga doživljavaju kao kukavicu. Za razliku od njega i ostalih Đilasovaca, predsednik Aleksandar Vučić svoj ugled je izgradio u narodu višedecenijskom političkom borbom, ne bežeći od izazova i ne tražeći privilegije".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track