REAKCIJA PETRA PETKOVIĆA: Po kom sporazumu je EU priznala tzv. Kosovo?
Foto: Privatna Arhiva

NEDOPUSTIVO

REAKCIJA PETRA PETKOVIĆA: Po kom sporazumu je EU priznala tzv. Kosovo?

Politika -

Nedopustivo je da se bilo koje telo EU opredeljuje o statusu naše južne pokrajine Kosova i Metohije, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković komentarišući objavu servisa Evropske komisije na Tviteru da se "aktuelni predsednik Republike Kosova sastao sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem".

"Po kojem sporazumu i kada je to EU priznala tzv. Kosovo?! Da li to znači da je dijalog suvišan? Nedopustivo je da se bilo koje telo EU, pogotovo @EC_Commission opredeljuje o statusu naše južne pokrajine", napisao je Petković na Tviteru.

On je napisao i da nikada u EU zakon sile ne sme biti jači od zakona prava.

"Srbija nije naivna, posvećeni smo dijalogu, ali poštujemo sebe i sve potpisane sporazume. Zato očekujemo odgovor @EC_Commission @EC_AVService", napisao je Petković.

On je zahvalio Varheljiju na poštovanju statusne neutralnosti za prostor Kosova i Metohije i dodao da Srbija ceni svaki doprinos dijalogu i kompromisu.

Petković je to napisao kao komentar na objavu Varheljija na Tviteru da je imao dobar sastanak u Briselu sa vršiocem dužnosti kosovskog predsednika Vljosom Osmani i da je važno da Priština nastavi da sprovodi reforme u vezi sa EU, koje uključuju borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i da sarađuje sa regionom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track