Najnovije vesti

SRDAČAN SUSRET NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Argentine, intenzivirati saradnju dveju zemalja
Foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

Predsedništvo Srbije

SRDAČAN SUSRET NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Argentine, intenzivirati saradnju dveju zemalja

Politika

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Argentine Estanislaoa Zavelsa.

To je objavljeno na instagram profilu budućnostsrbijeav. Na profilu je objavljena i fotografija susreta Vučića i Zavelsa.

Nasime, Vučić je primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Argentine Estanislaoa Zavelsa, a u razgovoru je konstatovano da su dugogodišnje prijateljstvo i međusobno razumevanje čvrsta osnova da dve zemlje intenziviraju politički dijalog i osnaže ekonomsku saradnju, kao i svaku drugu saradnju od obostranog interesa.

Predsednik Vučić i ambasador Zavels su izrazili nadu da će vakcinacija doprineti da Srbija i Argentina, kao i čitav svet, prevaziđu izazove pandemije i posvete se daljem ekonomskom razvoju.

Predsednik Vučić je ambasadoru Zavelsu zahvalio na principijelnom stavu Argentine da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i na podršci u međunarodnim organizacijama po tom pitanju, i dodao da Srbija smatra Argentinu istinskim prijateljem, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je zahvalio ambasadoru i na značajnom doprinosu koji je svojim diplomatskim umećem dao bilateralnim odnosima.

Ambasador Zavels je izrazio zahvalnost za podršku koju je imao tokom rada u Beogradu. On je izdvojio nekoliko oblasti u kojima vidi značajne mogućnosti za saradnju, poput poljoprivrede, energetike, kao i nauke i istraživanja.

Predsednik Vučić je ambasadoru Zavelsu poželeo mnogo sreće u budućem privatnom i profesionalnom životu, navodi se u saopstenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...