MILOŠ JOVANOVIĆ: Hitno organizovati dijalog vlasti i opozicije bez ikakvog POSREDOVANJA STRANACA
Foto: Kurir

dss

MILOŠ JOVANOVIĆ: Hitno organizovati dijalog vlasti i opozicije bez ikakvog POSREDOVANJA STRANACA

Politika -

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović pozvao je danas vlasti u Srbiji da, bez odlaganja, organizuje okrugli sto vlasti i opozicije bez ikakvog spoljnog mešanja i posredovanja.

- Sa stanovišta očuvanja ugleda i dostojanstva države davanje saglasnosti na inostrani politički uticaj na odvijanje ovog neophodnog dijaloga mora da se smatra neprihvatljivim - saopštio je Jovanović.

Predsednik DSS-a je predočio da se razgovori vlasti i opozicije mogu dogovoriti odlukom Vlade ili Narodne skupštine, a teme utvrđene odlukom o formiranju mogu da budu uloga i obaveze svih medija, posebno, kako je naglasio, medija pod neposrednom državnom kontrolom u ispunjavanju odredbi zakona o javnom informisanju i preispitivanje rada Regulatornog tela za elektronske medije.

- Tema bi bile i obaveze policije i pravosudnih organa u sprečavanju, otkrivanju i sankcionisanju krivičnih dela protiv izbornih prava, utvrđenih u glavi 15. Krivičnog zakonika, kao i formiranje tela za praćenje izvršenja odluka Okruglog stola i toka izbornog procesa, sa jednakim brojem članova predstavnika vlasti i opozicije - dodao je lider DSS.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track