Najnovije vesti

PREDSEDNIKA I NA ZLATIBORU PITALI KAD ĆE DA SE VAKCINIŠE: Vučić im odgovorio, čekaću kad ću da primim
Foto: Tanjug Printscreen

sačekaće sa imunizacijom

PREDSEDNIKA I NA ZLATIBORU PITALI KAD ĆE DA SE VAKCINIŠE: Vučić im odgovorio, čekaću kad ću da primim

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je danas na Zlatiboru na pitanja novinara, a jedno je bilo i kada će primiti vakcinu.

- Mislio sam da budem prvi koji će da primi bilo koju. Mi nećemo dobiti Sinovak vakcine, već od kompanije Sinofarm, najveće kineske farmaceutske kompanije. Kada sam želeo da primim vakcinu, govorili su da ću ja prvi da se snađem. A evo sad nisam primio kao i naši građani niti moji roditelji koji imaju više od 75 godina, a možda su već mogli. Čekaću kad ću da primim, primiću vakcinu. Pozivam građane da prime vakcinu - rekao je predsednik.

Predsednik je izjavio da je veliki odziv za dobrovoljno prijavljivanje za vakcinaciju.

- Očekujemo da ćemo biti u stanju da vakcinišemo više od 80 odsto nacije. Danas nam se za manje od dva sata telefonskog prijavljivanja za vakcinu javilo više od 17.000 ljudi. Moraćemo da otvorimo nove linije da bismo mogli da primimo sve koji žele da se prijave - dodao je Vučić.

Očekuje da će država biti u stanju da vakciniše 80 odsto nacije, a da će želju za vakcinacijom iskazati više od 90 odsto.

- Što govori da su oni sa besmislenim teorijama zavere u manjini, ali su glasni i ništa više od toga - konstatovao je Vučić.

Predsednik je rekao da će malo sačekati s vakcinacijom.

- Ja nisam od onih koji su potrčali da prime vakcinu, želim da delim sudbinu svih ljudi. Svejedno mi je koju ću vakcinu primiti, kao i članovi moje porodice.

Vučić je danas prisustvovao na svečanosti povodom puštanja u rad panoramske gondole na Zlatiboru.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...