JOVANOVIĆ NIJE ŽIVOTNO UGROŽEN: Čeda nema tumor, bolovi sve manji!
Foto: Zorana Jevtić

ОПОРАВАК

JOVANOVIĆ NIJE ŽIVOTNO UGROŽEN: Čeda nema tumor, bolovi sve manji!

Politika -

Različite informacije o zdravlju lidera LDP Čedomira Jovanovića danima se smenjuju u javnosti, pa se išlo i dotle da ima emboliju pluća i tumor na kičmenoj moždini. Međutim, Jovanović, koji je na lečenju u KBC „Dragiša Mišović“, u stabilnom je stanju i, kao što je Kurir juče pisao, ima pleuritis - zapaljenje plućne maramice, što mu je stvaralo velike bolove.

Spondiloza kičme

Pored ovoga, političar ima još jedan zdravstveni problem, saznajemo od izvora bliskog lideru LDP. - Ne može da se kaže da Čeda ima tumor, kao što su neki objavili, svaki tumor se konstatuje samo nakon biopsije, a njemu nije ni rađena biopsija, niti lekari sumnjaju na tu bolest. Na poslednjem pregledu je nađeno da ima izraslinu na grudnom pršljenu, ali to može da bude i najobičnija cista. Tek će se ustanoviti daljim pretragama. Bitno je da ne trpi više strašne bolove, koji su verovatno bili izazvani svim tim i spondilozom kičme, odnosno upalom nerva koju ima - kaže izvor Kurira blizak Jovanoviću.

Negativan na koronu

Dodaje da je političar i dalje u regularnoj bolničkoj sobi na odeljenju i da nema potrebe za kiseonikom, niti je kovid pozitivan.

Podsetimo, Jovanović je u julu takođe bio u bolnici, u KBC „Bežanijska kosa“, ali i na Infektivnoj klinici, jer mu je dijagnostikovan koronavirus, a tada je imao tešku kliničku sliku. Zbog otežanog disanja i opšte slabosti, političar je bio više dana priključen na kiseonik. Pored teške upale pluća, lider LDP je tada imao i visoku temperaturu, ali i kardiološke probleme. I nakon nekoliko meseci Jovanović nije uspeo da se vrati u dobru fizičku formu jer ga je korona potpuno oborila.

Supruga Jelena Jovanović

Koktel antibiotika delovao

Jelena Jovanović, supruga Čedomira Jovanović, kazala je medijima da je konačna dijagnoza uspostavljena posle nekoliko dana vrlo temeljnih analiza, a da je postojalo mnogo sumnji, koje su otklonjene.

- Lekari su konstatovali upalu levog plućnog krila, mikroembolije na oba plućna krila, pleuritis, disfunkciju dijafragme i posle nekoliko dana detaljnih pretraga zaključeno je da ima spondilodiscitis, upalu nerava torakalnog dela kičme, odakle verovatno i potiču bolovi koje je trpeo. Koktel antibiotika deluje, parametri su konačno bolji. Zahvaljujući saradnji lekara s grudne hirurgije KBC Srbije, neurologije KBCS i KBC „Dragiša Mišović“, došli smo do pozitivnih rezultata i posle sedam dana konačno možemo da budemo zadovoljni u ovoj teškoj borbi koja traje mesecima.

Kurir / S. S.

Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track