VUČIĆ: Do srede 1,4 miliona vakcina, vakcinisaćemo pola miliona ljudi
Foto: Tanjug Printscreen

masovna vakcinacija

VUČIĆ: Do srede 1,4 miliona vakcina, vakcinisaćemo pola miliona ljudi

Politika -

Do srede ćemo imati ukupno 1,4 miliona doza vakcine, a kineskom će biti vakcinisano pola miliona građana Srbije, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

On je izjavio da je danas, kada je u Srbiju stiglo milion kineskih vakcina protiv korona virusa, veliki i važan dan u borbi protiv kovida 19, jer će se njima vakcinisati 500.000 ljudi, što je veliki obrt u toj borbi i korak napred.

Vučić je posebno zahvalio predsedniku Kine Si Djinpingu i kinesko rukovodstvu, na korektnosti i prijateljstvu, jer nije bilo lako poslati čak milion vakcina.

Predsednik je najavio da će u ponedeljak u Srbiju stići i još 19.500 doza Fajzerove vakcije, u utorak još 250.000 doza Sputnjika V.

- Imaćemo preko 1,4 miliona doza do srede u zemlji. Po tome možete da vidite koliko smo uspešni. Borili smo se, ništa nismo prepustili slučaju - rekao je Vučić.

On je rekao i da bi država preko Kovaksa trebalo da dobije 460.000 doza Astrazeneke, ali da se još ne zna kada, a da je namera da se nabavi i Modernina vakcina.

- Imaćemo pet ili šest vakcina različitih proizvođača - rekao je Vučić.

On je rekao da je obaveza države da spašava živote građana.

- Vakcine su važne za zdravlje, ali i za ekonomiju. Moramo da gledamo da se što pre vratimo u normalan život - rekao je Vučić.

Vučić je dodao da ga brine novi soj virusa, jer sve što se zbiva u zapadnoj Evropi, dođe kasnije i kod nas, pa je zato zamolio ministra zdravlja da se vakcinacija ubrza.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track