Najnovije vesti

BRUKA NA JARINJU, RASIMA 3 SATA DRŽALI PA MU REKLI NE MOŽE?! Pošao na pomen Oliveru Ivanoviću, Priština mu nije dala preko
Foto: Zorana Jevtić

nisu dozvolili da pređe administrativnu liniju na Jarinju

BRUKA NA JARINJU, RASIMA 3 SATA DRŽALI PA MU REKLI NE MOŽE?! Pošao na pomen Oliveru Ivanoviću, Priština mu nije dala preko

Politika

BEOGRAD - Predsedniku SDP Srbije Rasimu Ljajiću pripadnici kosovske policije nisu dozvolili da pređe administrativnu liniju na Jarinju i da u Kosovskoj Mitrovici prisustvuje obeležavanju treće godišnjice ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovicu.

Ljajić je na Jarinju, kako je saopšteno iz SDP, zadržan više od dva sata, jer mu je najpre rečeno da se prema podacima iz baze KPS vodi kao ministar u Vladi Republike Srbije i da mu je zbog toga potrebna dozvola za prelazak administrativne linije.

Kada je Ljajić objasnio da nije član vlade i da u Kosovsku Mitrovicu ide u svojstvu građanina na obeleževanja godišnjice ubistva Olivera Ivanovića, pripadnici KPS su rekli da sačeka par minuta, a tih par miuta je trajalo dva sata.

Posle toga Lajić je, kako se navodi u saopštenju, zvanično obavešten da ne može da uđe na Kosovo i Metohiju, a kao razlog, nezvanično mu je rečeno da političarima i državnim zvaničnicima Republike Srbije nije dozvoljen ulaz zbog izborne kampanje, koja je u toku.

SDP Srbije će o ovom incidentu obavestiti sve relevantne međunarodne organizacije, a posebno one koje se bave zaštitom ljudskih prava. Pitamo se o kakvom slobodnom protoku ljudi, roba i kapitala i zajedničkom tržištu, CEFTi ili "mini šengenu", možemo govoriti, ako se ne dozvoljava ni odlazak na obeležavanje godišnjice nečije smrti.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...