AMBASADOR ĐURIĆ IZ VAŠINGTONA UOČI INAUGURACIJE NOVOG PREDSEDNIKA: Velika čast za Srbiju da bude među samo 1.000 zvanica
Foto: Printskrin / Pink

želja da IMAMO DOBRE ODNOSE i sa novom administracijom

AMBASADOR ĐURIĆ IZ VAŠINGTONA UOČI INAUGURACIJE NOVOG PREDSEDNIKA: Velika čast za Srbiju da bude među samo 1.000 zvanica

Politika -

BEOGRAD/VAŠINGTON - Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić prisustvovaće sa suprugom inauguraciji novog američkog predsednika Džozefa Bajdena u Vašingtonu.

- Velika je čast za Srbiju i mene što ću sa suprugom prisustvovati inauguraciji novog, 46. predsednika Sjedinjenih Američkih Država. To je sjajna prilika za ostvarivanje kontakata sa predstavnicima nove američke administracije - rekao je Đurić uključivši se program TV Pink.

Marko Đurić
foto: Printskrin / Pink

On je dodao da je reč o glamuroznoj inauguraciji koja će ove godine zbog korone biti svedeniji događaj nego što je to bilo prethodnih godina.

Marko Đurić
foto: Printskrin / Pink

- Inauguraciji će ukupno prisustvovati samo 1.000 zvanica a to podrazumeva i članove Kongresa, tamošnje visoke zvaničnike, strane goste, diplomate, tako da je velika čast za Srbiju da bude predstavljena na ovom događaju. Dobri odnosi sa SAD su značajni i za stabilnost Srbije i za našu ekonomiju i privredu - rekao je Đurić dodavši da su među nama najvažniji kontakti sa Srbia u Americi koji su ogroman potencijal i za Srbiju i za srpski narod, ljudi sa jako dobrim vezama, rezervoar talenta - rekao je Đurić naglasivši da američka administracija zna da snažna Srbija znači stabilan Balkan, te da Srbija želi dobre odnose i sa Bajdenovom administracijom.

(Kurir.rs/TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track