SRAM VAS BILO, KORONA PROFITERI: Šolakov i Đilasov portal napao Vučića zbog kineske vakcine! OPASNO UGROŽAVAJU ZDRAVLJE LJUDI
Foto: Screenshot, Zorana Jevtić

pokazali koliko umeju da budu beskrupulozni

SRAM VAS BILO, KORONA PROFITERI: Šolakov i Đilasov portal napao Vučića zbog kineske vakcine! OPASNO UGROŽAVAJU ZDRAVLJE LJUDI

Politika -

Mediji u vlasništvu Junajted grupe Dragana Šolaka definitivno su pokazali koliko umeju da budu beskrupulozni u odbrani političkih i poslovnih interesa svog vlasnika.

Nova.rs, portal pod Šolakovim krovom i Đilasovom kontrolom, danas je na konferenciji za medije, na kojoj je predsednik Aleksandar Vučić odgovarao na novinarska pitanja, izveo neviđenu i opasnu hajku na nabavku kineskih vakcina protiv koronavirusa, čime su zapravo doveli u pitanje zdravlje čitavog stanovništva. Još jednom su pokazali da se s pravom mogu nazvati korona profiterima.

U danima kada se svi u svetu grčevito bore da što pre i u što većem obimu vakcinišu i zaštite svoje građane od ove pošasti, pomenuti portal je zamerio predsedniku što je lično prisustvovao dopremanju kineskih vakcina na beogradski aerodrom. Gotovo je neverovatno da je Nova S, upućujući pitanje Vučiću da li je tim gestom hteo da preduhitri nadležne institucije i pre njih odobri kinesku vakcinu, videla u svemu ovome nekakvu skrivenu agendu vlasti. Sramno je da se Šolakovi mediji, pod zastavom tobožnje borbe za istinu i brige za prava građana, upuštaju u ovako podlu i veoma opasnu misiju koja pokušava da zaplaši stanovništvo pred krucijalno važan proces imunizacije. Zar je moguće da je Novoj sporna okolnost da predsednik dočeka preko potrebne vakcije iz Kine, s kojom Srbija ima strateško partnerstvo i koja joj je u jeku pandemije i usred globalne blokade nesebično slala medicinsku opremu.

sednica za vakcinaciju
foto: Kurir

Ko normalan podmeće klipove sopstvenoj državi dok se na svim frontovima bori da zaštiti zdravlje nacije? S kojim pravom pokušavate da dovedete u pitanje jednu od vakcina koju smo s mukom nabavili? Kakav profesionalizam i odgovornost ste upravo demonstrirali u svom bednom igrokazu? Jeste li zadovoljni što ste napunili stupce svog portala, doveli javnost u zabludu i čak proglasili sebe žrtvom?

Sram vas bilo! Drugog odgovora jednostavno nema na ovaj pokušaj podrivanja zaštite zdravlja nacije. Na ovom terenu ne sme biti politike, poslovnih interesa i medijskih spinovanja. Ako nekome do sada nije bilo jasno, današnja konferencija i sraman nastup redakcije Nove S pokazao je svu beskrupuloznost i nesagledivu neodgovornost Junajted grupe.

Njeni mediji se ne libe da čak i u spasavanju života ljudi pronađu za sebe prostor kroz koji će sipati otrov i tako ugroziti zdravlje stanovništva. Jednostavno, Šolakov interes je ispred svakog drugog, pa čak i kada je reč o životu cele nacije.

Srećna okolnost je što, uprkos ovakvim medijskim projektilima iz radionice Junajted grupe, ogromna većina građana Srbije shvata šta je spas i slavi svaku isporuku vakcina Srbiji. Zato ćemo mi, za razliku od medija kojima upravlja Dragan Šolak, pozdraviti svaki napor države da nas zaštiti. Vesti koje nam svakodnevno stižu iz sveta, o slaboj ili gotovo nikakvoj distribuciji vakcina između bogatih i siromašnih zemalja, govore da trud naše države ne samo da nije mali, već su njegovi rezultati nezamislivo veliki. Srbija je među prvima u Evropi uspela da obezbedi vakcinaciju Fajzerovom vakcinom i prva je na starom kontinentu koja je dobila kinesku vakcinu. Ako je to Šolaku problem, ne sme da bude nama sve dok smo civilizovani, normalni i odgovorni ljudi.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track