UDRUŽENI PROTIV ZDRAVLJA: Šolakovi mediji prvo huškaju ljude protiv vakcine, a posle iste te ljude optužuju da su glupi!
Foto: Screenshot NEM

neprofesionalno i neodgovorno

UDRUŽENI PROTIV ZDRAVLJA: Šolakovi mediji prvo huškaju ljude protiv vakcine, a posle iste te ljude optužuju da su glupi!

Politika -

Junajted grupa Dragana Šolaka, čini se, ima cilj da ispolitizuje čak i vakcinaciju. Zato se gotovo svi mediji Junajted grupe, koji su pod kotrolom Šolaka i njegovog partnera Dragana Đilasa, služe prepoznatljivim sredstvima manipulacije činjenicama, primenjujući uvek isti šablon udruženog delovanja. A krajnji cilj je, reklo bi se, da se narod zaplaši.

Nije, naime, potreban posebno istančan medijski njuh da se primeti očigledno: akcija uperena protiv zaštite zdravlja stanovništva i napora da se što pre vakcinišemo vodi se sinhronizovano iz svih medijskih oružja koje Šolak i Đilas imaju na raspolaganju. Ako je jedan medij Junajted grupe zagrizao temu od koje može da neukusnim mrvicama hrani svoju publiku, budite sigurni da će se u tu gozbu istovremeno uključiti i drugi iz njegovog domaćinstva. Bez obzira na brlog koji se oko toga stvara. Tako je i najnoviju provokaciju redakcije Nove S povodom nabavke kineske vakcine pratila i unapred smišljena kampanja sestrinske N1 protiv kompanije "Sinofarm", proizvođača te vakcine. Tako su jutros u programu N1, između redova, provlačili da je kineska vakcina nedovoljno bezbedna.

Dragan Šolak, Dragan Đilas
foto: Screenshot, Zorana Jevtić

Lažno zabrinuti za stanje zdravlja nacije, mediji Junajted grupe sve teže uspevaju da sakriju da, zarad interesa svog vlasnika, prave jednu te istu priču koju više ni pas s maslom ne bi pojeo.

Sve više ljudi je prozrelo namere Junajted grupe, pa su nedoslednosti, neprofesionalizam i neodgovornost u njenim medijskim sadržajima sve češće tema i na društvenim mrežama. Poslednji pokušaj zastrašivanja građana vakcinom iz Kine bila je samo kap koja je mnogima prelila čašu.

- NovaS u anti-anti-vaks pitanju provlači da jedna vakcina nije zapravo sigurna. A na N1 u jutranjem programu insinuacije kako Sinofarm nije siguran i da je u pitanju zavera da nije ispitana i da smo mi pokusni kunići, pa posle "Jao glupi Srbi protiv vakcina". Zaista sjajan kraj apsolutno užasnog pokrivanja pandemije, dizajniranog da povećava tenziju - napisao je jedan od tviteraša ovim povodom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track