KORONA PROFITERI: Šolakov i Đilasov portal napao Vučića zbog kineske vakcine! Opasno ugrožavaju zdravlje ljudi!
Foto: Beta/Luka Filipović, Printscreen

drsko

KORONA PROFITERI: Šolakov i Đilasov portal napao Vučića zbog kineske vakcine! Opasno ugrožavaju zdravlje ljudi!

Politika -

Mediji Junajted grupe se ne libe da i u spasavanju života pronađu za sebe
prostor kroz koji će sipati otrov i tako ugroziti zdravlje stanovništva

Mediji u vlasništvu Junajted grupe Dragana Šolaka definitivno su pokazali koliko umeju da budu beskrupulozni u odbrani političkih i poslovnih interesa svog vlasnika.

Nova.rs, portal pod Šolakovim krovom i Đilasovom kontrolom, juče je na konferenciji za medije, na kojoj je predsednik Aleksandar Vučić odgovarao na novinarska pitanja, izveo neviđenu i opasnu hajku povodom nabavke kineskih vakcina protiv koronavirusa, čime su zapravo doveli u pitanje zdravlje čitavog stanovništva. Još jednom su pokazali da se s pravom mogu nazvati korona profiterima.

Podrivanje

U danima kad se svi u svetu grčevito bore da što pre i u što većem obimu vakcinišu i tako zaštite svoje građane od ove pošasti, pomenuti portal je zamerio predsedniku što je lično prisustvovao dopremanju kineskih vakcina na beogradski aerodrom. Gotovo je neverovatno da je portal Nova.rs, upućujući pitanje Vučiću da li je tim gestom hteo da preduhitri nadležne institucije i pre njih odobri kinesku vakcinu, video u svemu ovome nekakvu skrivenu agendu vlasti. Sramno je da se Šolakovi mediji, pod zastavom tobožnje borbe za istinu i brige za prava građana, upuštaju u ovako podlu i veoma opasnu misiju koja pokušava da zaplaši stanovništvo pred krucijalno važan proces imunizacije. Zar je moguće da je Novoj sporna okolnost da predsednik dočeka prekopotrebne vakcine iz Kine, s kojom Srbija ima strateško partnerstvo i koja joj je u jeku pandemije i usred globalne blokade nesebično slala medicinsku opremu.

Interes iznad svega

Ko normalan podmeće klipove sopstvenoj državi dok se na svim frontovima bori da zaštiti zdravlje nacije? S kojim pravom pokušavate da dovedete u pitanje jednu od vakcina koje smo s mukom nabavili? Kakav profesionalizam i odgovornost ste upravo demonstrirali u svom bednom igrokazu? Jeste li zadovoljni što ste napunili stupce svog portala, doveli javnost u zabludu i čak proglasili sebe žrtvom? Sram vas bilo! Drugog odgovora jednostavno nema na ovaj pokušaj podrivanja zaštite zdravlja nacije. Na ovom terenu ne sme biti politike, poslovnih interesa i medijskog spinovanja. Ako nekome do sada nije bilo jasno, jučerašnja konferencija i sraman nastup redakcije Nove pokazao je svu beskrupuloznost i nesagledivu neodgovornost Junajted grupe.

Srbija ipak ispred svih

Njeni mediji se ne libe da čak i u spasavanju života ljudi pronađu za sebe prostor kroz koji će sipati otrov i tako ugroziti zdravlje stanovništva. Jednostavno, Šolakov interes je ispred svakog drugog, pa čak i kad je reč o životu cele nacije. Srećna okolnost je što, uprkos ovakvim medijskim projektilima iz radionice Junajted grupe, ogromna većina građana Srbije shvata šta je spas i slavi svaku isporuku vakcina Srbiji. Zato ćemo mi, za razliku od medija kojima upravljaju Šolak i Đilas, pozdraviti svaki napor države da nas zaštiti. Vesti koje nam svakodnevno stižu iz sveta, o slaboj ili gotovo nikakvoj distribuciji vakcina između bogatih i siromašnih zemalja, govore da trud naše države ne samo da nije mali već su rezultati nezamislivo veliki. Srbija je među prvima u Evropi uspela da obezbedi vakcinaciju „Fajzerovom“ vakcinom i prva je na Starom kontinentu koja je dobila kinesku vakcinu. Ako je to Šolaku problem, ne sme da bude nama sve dok smo civilizovani, normalni i odgovorni ljudi.

Udruženi protiv zdravlja

Huškaju ljude protiv vakcine, pa ih posle optužuju da su glupi

Junajted grupa Dragana Šolaka, čini se, ima cilj da ispolitizuje čak i vakcinaciju. Zato se gotovo svi mediji Junajted grupe, koji su pod kontrolom Šolaka i njegovog partnera Dragana Đilasa, služe prepoznatljivim sredstvima manipulacije činjenicama, primenjujući uvek isti šablon udruženog delovanja. A krajnji cilj je, reklo bi se, da se narod zaplaši.

Nije, naime, potreban posebno istančan medijski njuh da se primeti očigledno: akcija uperena protiv zaštite zdravlja stanovništva i napora da se što pre vakcinišemo vodi se sinhronizovano iz svih medijskih oružja koja Šolak i Đilas imaju na raspolaganju. Ako je jedan medij Junajted grupe zagrizao temu od koje može da neukusnim mrvicama hrani svoju publiku, budite sigurni da će se u tu gozbu istovremeno uključiti i drugi iz njegovog domaćinstva. Bez obzira na brlog koji se oko toga stvara. Tako je i najnoviju provokaciju redakcije Nove S povodom nabavke kineske vakcine pratila i unapred smišljena kampanja sestrinske N1 protiv kompanije „Sinofarm“, proizvođača te vakcine. Tako su juče u programu N1, između redova, provlačili da je kineska vakcina nedovoljno bezbedna. - Nova S u anti-antivaks pitanju provlači da jedna vakcina nije zapravo sigurna. A na N1 u jutarnjem programu insinuacije kako „Sinofarm“ nije siguran i da je u pitanju zavera da nije ispitana i da smo mi pokusni kunići, pa posle „Jao, glupi Srbi protiv vakcina“. Zaista sjajan kraj apsolutno užasnog pokrivanja pandemije, dizajniranog da povećava tenziju - napisao je jedan od tviteraša ovim povodom.

Danica Grujičić

Dosta sa sluđivanjem naroda

Danica Grujičić, direktorka Instituta za radiologiju i onkologiju, ističe za Kurir da pojedini mediji treba da prestanu sa opasnim sluđivanjem naroda da kineska vakcina, koja je stigla i u Srbiji, navodno ne valja. - „Sinofarmova“ vakcina je sto odsto sigurna i bezbedna i prošla je sve procedure Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS), što je garant da je apsolutno bezbedna za upotrebu. I dosta više s tim bezobrazlukom i sluđivanjem. To je ona zapadnjačka priča - sve što je iz Kine, ne valja. A tek to da se Vučić napada i zbog te vakcine. Kakve veze ima Vučić s tim?! Pa svako ko ima neka pitanja o vakcini treba da pita ALIMS. A ja vam garantujem da je svaka vakcina koju odobri ALIMS sto odsto u redu - ističe Grujičićeva.

Danica Grujičić
foto: Filip Plavčić

Ona naglašava i da je Srbija jedina zemlja u kojoj svako može da bira koju će vakcinu da primi.

Redakcija Kurira

Foto: Beta, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track