DOM JE SVUDA I NIGDE: Čedomir Jovanović se setio dirljivih reči Mire Furlan i oprostio se od čuvene glumice
Foto: Ana Paunković, Dragana Udovičić

poslednji pozdrav

DOM JE SVUDA I NIGDE: Čedomir Jovanović se setio dirljivih reči Mire Furlan i oprostio se od čuvene glumice

Politika -

Legendarna i jedna od najlepših jugoslovenskih glumica Mira Furlan preminula je danas u 65. godini. Kolege, prijatelji i poštovaoci njenog lika i dela opraštaju se od glumice putem društvenih mreža.

Na svom Instagram profilu oglasio se i Čedomir Jovanović koji je citirao jedan Mirin odgovor koji je u jednom intervjuu dala na pitanje "gde je vaš dom":

Čedomir Jovanović, Mira Furlan
foto: Printscreen/Instagram/budikraken/Čedomir Jovanović

- Ima mnogo definicija doma. Dom je, recimo, tamo gde su knjige. Dom je tamo gde su oni koje volimo. Moj tata je mislio da je dom tamo gde se radi, mada ja nisam sigurna da se slažem sa njim. Dom je tamo gde su moje mačkice i tamo gde te neko čeka na aerodormu. Definicija doma je svakako fluktuirajuća. On je svuda i nigde. Dom je tamo gde spustimo kofer. Da bih mogla da kreiram neki utopijski, idealni "dom", uzela bih svakako deliće Los Anđelesa, Njujorka, Pariza, Londona, Havaja. Tu bi bili i komadić Zagreba i ostrva Visa, "uzela" bih i ovaj divni pogled na zalazak sunca iznad Botaničke bašte u Beogradu, koji smo, pre rata, gledali svako popodne - napisao je Čeda uz Mirinu fotografiju.

Mira Furlan rođena je u Zagrebu 1955. godine, a od 1991. godine živela je u Americi gde je emigrirala sa suprugom zbog rata.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track