ĐILAS ŠTETOČINA, OVAJ ČOVEK JE OPASAN: Huška ljude protiv kineske vakcine! (VIDEO)
Foto: Sonja Spasić

vodi kampanju protiv vakcina

ĐILAS ŠTETOČINA, OVAJ ČOVEK JE OPASAN: Huška ljude protiv kineske vakcine! (VIDEO)

Politika -

Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde, nastavio je kampanju protiv vakcinisanja. Očigledno je, kako se čini, da želi da zbuni ljude i time dovede u opasnost zdravlje cele nacije.

Naime, u trenutku kada je u čitavom svetu podvig doći do vakcine protiv koronavirusa, Đilas svojim izjavama ponovo dovodi ljude u zabludu, a o tome koliko nije stručan da govori o kvalitetu vakcina, pokazuje i to što traži da se i "deca iz Srbije, vakcinišu istom vakcinom koju će dobiti dete u Nemačkoj, dete u Francuskoj i Danskoj"!?

On je tako sada napao kinesku vakcinu. Opšte je, naime, poznato da za sada nijedna vakcina protiv kovida nije registrovana za osobe mlađe od 18 godina, niti je testirana na deci, što bi značilo da ni u državama koje Đilas nabraja deca neće uopšte ni primati vakcinu. Ipak, nedovoljno znanje o tome, Đilasa nije sprečilo da javno širi svoje mišljenje.

Zbunjuje ljude

- Predsednik ove države želi da građane Srbije vakciniše kineskom vakcinom. Već sam rekao da će korona moći da se pobedi kada se vakciniše 70 odsto građana i stojim iza toga. Ali mi ne pada na pamet da svojoj deci dajem kinesku vakcinu. Hoću onu istu vakcinu kojom će se Nemac vakcinisati, onu vakcinu koju će dobiti dete u Nemačkoj, dete u Francuskoj, dete u Holandiji, u Danskoj u Velikoj Britaniji, a ne ono što će nam doći iz Kine - rekao je Đilas.

usijanje, Pavle Zelić
foto: Kurir

Zamena teza

Pavle Zelić, magistar farmacije iz Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije kaže za Kurir da o ovako osetljivim temama ne bi smeo da govori neko ko o njima nema znanje, a da je prema oceni Svetske zdravstvene organizacije, ALMS među 50 najstrožih i najrazvijenijih regulatornih tela iz ove oblasti na svetu.

- Mnoge nacionalne agencije država članice EU nemaju taj status, a mi imamo. U ovom slučaju je prisutna potpuna zamena teza i neznanje pojedinih političara. Jasno je da Sinofarm, Fajzer i Sputnjik V nisu odobrene u dečjoj populaciji, odnosno mlađima od 18 i za Fajzer mlađima od 16 godina. Onaj ko ne zna te elementarne stvari je pre svega neinformisan, a ako je neinformisan, odakle mu pravo da govori o stvarima koje su vrlo osetljive, a o kojima ne zna ništa - kaže Zelić.

Kurir.rs/S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track