Najnovije vesti

Dačić izbegao smrt!

Drama u vladinom avionu

Dačić izbegao smrt!

Politika
Tek što je poleteo za London, avion u kojem se nalazio premijer se pokvario. Posada morala da istoči gorivo da letelica ne bi eksplodirala

BEOGRAD - Opasno putovanje.Premijer Srbije Ivica Dačić preživeo je juče pravu dramu kada je Vladinim avionom „falkon“ krenuo u London, na vaterpolo utakmicu srpske reprezentacije i zatvaranje OI. Naime, kako Kurir saznaje u kabinetu predsednika Vlade Srbije, tek što je poleteo s aerodroma u Surčinu, avion u kojem su bili Dačić i šef diplomatije Ivan Mrkić pokvario se!- Nastala je prava drama među posadom u avionu jer znaju da se u prošlosti često kvario. Kapetan i posada su morali da u letu istaču gorivo iz rezervoara da se avion pri prinudnom sletanju ne bi zapalio! Na kraju su uspeli da se vrate do Surčina i prinudno slete na beogradski aerodrom. Premijer je morao da čeka oko pola sata kako bi se kvar otklonio i avion dodatno proverio. Zatim su ponovo poleteli za London - ispričao je naš izvor sa lica mesta i dodao:- Svi su bili pribrani i niko nije paničio, naročito ne premijer. Bio je smiren i pratio je situaciju. Slušao je sva uputstva posade. Naravno da nikome nije prijatno, ali se, srećom, sve dobro završilo i već posle tri sata bili su u prestonici Velike Britanije.Premijer juče nije odgovarao na pozive i poruke Kurira.

Falkon 50 vladin avion star je 30 godina, nije čudo što se kvari
Falkon 50 vladin avion star je 30 godina, nije čudo što se kvari

U avionu sa Dačićem bio i Šef diplomatije Ivan Mrkić
U avionu sa Dačićem bio i Šef diplomatije Ivan Mrkić

Svi kurcšlusi aviona Vlade♦ maj 2012 - zbog kvara na Vladinom avionu „falkon“, Cvetković nije otputovao u Brisel♦ april 2011 - Ivica Dačić izbegao incident jer je kvar na „falkonu“ otkriven uoči poletanja s aerodroma u Budimpešti♦ mart 2011 - Vuk Jeremić čekao tri sata na aerodromu u Parizu da mehaničari otklone kvar na „falkonu“♦ decembar 2010 - Cvetković vraćen na beogradski aerodrom sa leta za Bugarsku zbog nedozvoljenih potresa na „lir džetu“♦ novembar 2010 - Cvetković, umesto u Prag, morao da sleti u Karlove Vari zbog problema s uređajima za sletanje po magli na „lir džetu“♦ avgust 2010 - Dragan Šutanovac odleteo „falkonom“ za Bagdad tek pošto je otklonjen kvar na motoru* Avio-služba Vlade na raspolaganju ima „falkon 50“, proizveden 1981, i „lir džet 31a“ iz 1991.

S. MALIŠIĆ - B. BOJIĆ

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...