GRENEL: Dijalog Beograda i Prištine primer je neuspeha demokrata! Otkrio i zašto mrze Trampa
Foto: AP/Kay Nietfeld

Specijalni izaslanik bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa

GRENEL: Dijalog Beograda i Prištine primer je neuspeha demokrata! Otkrio i zašto mrze Trampa

Politika -

VAŠINGTON - Specijalni izaslanik bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa za Kosovo Ričard Grenel optužio je demokrate da žele da predstave da samo oni mogu da reše komplikovane probleme, a kao primer da u tome nisu uspešni on je naveo pitanje odnosa Beograda i Prištine.

On je za televiziju Njuzmaks rekao da je američki predsednik Džo Bajden u administraciju ponovo doveo ljude koji su radili u administraciji bivšeg predsednika Baraka Obame i da sada počinju ponovo da rade na rešavanju problema koje ranije nisu uspeli da reše. Kako je rekao, savršeni primer za to je pitanje Beograda i Prištine.

"Kada sam postao specijalni izaslanik, rečeno mi je da treba da formiram svoj tim sa ljudima koji su radili na ovom pitanju 20 godina. Rekao sam: Zar ne mislite da su oni, ako su na tome radili 20 godina verovatno bili neuspešni. Možda bih trebao da dam neke nove ideje", rekao je Grenel.

Kako je rekao takav stav ne prolazi u Vašingtonu.

"Sada je isti establišment. Oni žele da se igra po njihovim pravilima. To je mentalitet koji oni ne vole. Zato su mrzeli Donalda Trampa", rekao je Grenel.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja