HARADINAJ SE UPLAŠIO DA NE PROĐE KAO KURTI: Došao ZAOBILAZNIM PUTEM na sever KiM pa stao da pozira (FOTO)
Foto: AP/Ronald Zak, Youtube Printscreen

provokacija

HARADINAJ SE UPLAŠIO DA NE PROĐE KAO KURTI: Došao ZAOBILAZNIM PUTEM na sever KiM pa stao da pozira (FOTO)

Politika -

Jedan od lidera Alijanse za budućnost Kosova i nekadašnji šef poslaničke grupe u parlamentu lažne države Daut Haradinaj objavio je da je jutros posetio sever Kosova i Metohije bez pratnje policije i obezbeđenja.

Prema fotografijama koje su objavili albanski mediji, vidi se da je Daut, brat nekadašnjeg vođe OVK i premijera lažne države Kosova Ramuša Haradinaja, bio na mestu koje se nalazi na granici između opština Zvečan i Južna Mitrovica.

Do mesta na kom se Haradinaj fotografisao i koje, kako je rekao, može da se poseti "bez potrebe za pratnjom" stiže se magistralnim putem koji od Prištine vodi prema Raškoj i koji ne ulazi u gradsko jezgro Zvečana i Severne Mitrovice.

Nekadašnji premijer Aljbin Kurti i predsednica parlamenta lažne države Kosova Vjosa Osmani, podsetimo, juče su tokom izborne kampanje pokušali da obiđu sever Kosova i Metohije, ali su naišli na žestoku reakciju srpskog stanovništva.

Čim je kolona automobila sa delegacijom Samoopredeljenja u pratnji policije prešla most iz Južne Mitrovice, srpski narod se spontano okupio, preprečio put, a potom zvižducima i psovkama pokazao šta misli o albanskim političarima.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić ocenio je kao "sramnu i apsolutno nedopustivu provokaciju" njihov dolazak na rubni deo Severne Mitrovice.

- Iako zvanična kampanja nije počela, želeli su da izazovu incidente i nemire, a sebi zarade jeftine političke poene. Provocirali su srpski narod dovodeći desetine do zuba naoružanih ljudi u srpsku opštinu na severu. To što su u svojoj pratnji imali ljude sa obeležjima OVK pokazuje neskrivenu nameru da se izazove reakcija Srba, koji su svojim okupljanjem, zvižducima i pozivima da napuste sever iskazali jasan protest - istakao je Rakić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track