Najnovije vesti

PORODICA DIJANE HRKALOVIĆ U ZADRUGARSKOM POSLU: Falsifikovali dokumentaciju i uzeli pare?!
Foto: Beta/Miloš Miškov

bez legitimnih pokrića

PORODICA DIJANE HRKALOVIĆ U ZADRUGARSKOM POSLU: Falsifikovali dokumentaciju i uzeli pare?!

Politika

Porodica Dijane Hrkalović je, kako se sumnja, uzimala novac od države, ali bez legitimnih pokrića za to. Njen otac Dane Hrkalović osnivač je stočarske zadruge „Stočar DH“ iz Požarevca, koja je, prema našim saznanjima, obilato koristila budžetski novac iako je, kako se sumnja, prilagala falsifikovana dokumenta. Direktor zadruge je Dejan Hrkalović, Dijanin brat, a među zadrugarima su još neki članovi familije Hrkalović. Naš izvor otkriva da je Ministarstvo poljoprivrede isplatilo ovoj zadruzi poslednju tranšu u decembru 2020. u iznosu od 800.000 dinara.

- Falsifikovali su dokumentaciju za kontrolu laktacija, za koju je zadruga formalno podnela zahtev, i tako došli do novca. Pitanje je ko je odradio posao provere laktacija, ko je overio, čijim potpisom i pečatom. Da li taj ko je overio ima licencu za rad ili je Dane Hrkalović sam sebi overio i poslao na naplatu? U papirima se može videti da je on sam sebi potpisao isplatu - tvrdi naš izvor. Ministarstvo poljoprivrede nam je dostavilo podatke da su „Stočaru DH“ 24. novembra 2020. isplaćeni podsticaji za sprovođenje odgajivačkih programa u iznosu od 130.000 i 918.000 dinara.

Dane Hrkalović za Kurir kaže da je istina da ova zadruga od ministarstva godišnje dobija između 500.000 i milion dinara i da je u tome sve čisto.

- Za sve to postoji jasno pokriće, ispoštovane su sve procedure. Moj sin to vodi, a Dijana nema veze ni sa čim, ali nema veze, istrpeće ona sve ovo što joj rade po medijima. I mene sad smenjuju, izmišljaju priče, ali ja idem odatle čista obraza - poručio je Hrkalović.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...