MINISTAR SELAKOVIĆ: U Parizu pokazano poštovanje Srbiji i Vučiću
Foto: MSP

retki su susreti uživo zbog kovida

MINISTAR SELAKOVIĆ: U Parizu pokazano poštovanje Srbiji i Vučiću

Politika -

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković ocenio je danas da je jučerašnji četvoročasovni susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i francuskog predsednika Emanuela Makrona, kao i tri tet-a-tet susret, pokazatelj poštovanja Francuske prema Srbiji i predsedniku Vučiću.

Selaković je za TV Prva kazao da živimo u vremenu pandemije kovida kada se retko putuje, a visoki zvaničnici država se retko sreću.

"Retki su uživo susreti za razliku od virtuelnih, a predsednik Vučić je bio u prilici da četiri sata provede u razgovoru sa Makronom i od toga da ima tri tet-a-tet sastanka. To govori o poštovanju koje Francuska i predsednik Makron imaju prema državi Srbiji i predsedniku Vučiću", istakao je Selaković.

Na pitanje novinara kada je planiran susret i da li se znalo da će do njega doći, Selaković je kazao da je čuo već da se priča da je izgledalo kao da je iznenadno.

"Ali, tako možete reći da je iznenadno izgledalo otpočinjanje nove stranice u srpsko-francuskim odnosima kada je predsednik Makron posetio Srbiju pre dve godine", naveo je šef srpske diplomatije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track