NEMAČKA NOVINARKA PITALA MERKEL DA LI JE SRBIJA BOLJE SPROVELA VAKCINACIJU Kancelarka potvrdila: Tačno, Srbija se brže vakciniše!
Foto: EPA/Andreas Gora

Vakcinacija

NEMAČKA NOVINARKA PITALA MERKEL DA LI JE SRBIJA BOLJE SPROVELA VAKCINACIJU Kancelarka potvrdila: Tačno, Srbija se brže vakciniše!

Politika -

Srbija vakciniše i kineskom vakcinama, a mi smo rekli, koja god vakcina dobije dozvolu EU, dobrodošla je

Nemačka kancelarka Angela Merkel odala je priznanje Srbiji u najbržem procesu vakcinacije u Evropi.

Ona je na pitanje novinarke na javnom servisu ARD da li možda zemlje van EU kao što su Srbija i Velika Britanija bolje sprovode vakcinaciju nego članice EU, odgovorila da vakcinacija u Srbiji dobro ide i da se koristi i kineska vakcina, a da se u Nemačkoj koriste samo vakcine koje je odobrila EU, a kineska to još nije.

“Tačno je, Srbija brže vakciniše. Srbija vakciniše i kineskom vakcinama, a mi smo rekli, koja god vakcina dobije dozvolu EU, dobrodošla je, o tome sam razgovarala i sa Putinom...”, rekla je Angela Merkel.

Ona je ukazala da Evropska komisija nije želela da preuzme odgovornost nad vakcinacijom, jer je u prošlosti politika morala da preuzima odgovornost, što ovaj put nije željeno.

"Borimo se za poverenje u vakcine. Do kraja trećeg kvartala, rekla sam i ranije, ćemo svim građanima ponuditi vakcinu", naglasila je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja