SAD SU PALE MASKE: Kontroverzni Daka bi da se dočepa vlasti
Foto: TV Happy Printsceen

kontroverzni crnogorski moćnik

SAD SU PALE MASKE: Kontroverzni Daka bi da se dočepa vlasti

Politika -

Davidović i zvanično ušao u izbornu trku u Nikšiću, i to sa sloganom „Gradimo Niškić i čuvamo crkvu“

Miodrag Davidović Daka, kontroverzni crnogorski moćnik koji godinama presudno utiče na dešavanja u Crnoj Gori, a odnedavno priprema teren i za rušenje vlasti u Srbiji, i to šurujući sa pojedinim desničarskim strankama, ali i ljudima iz SPC, zvanično se kandidovao za političku funkciju u Crnoj Gori.

Naime, ovaj moćnik, koji, iako nema političku funkciju, već dugo godina i te kako utiče na politička dešavanja u susednoj nam Crnoj Gori, sada i zvanično ulazi u politiku. On je tako u susret lokalnim izborima u Nikšiću na društvenim mrežama objavio početak kampanje Narodnog pokreta, koji predvodi, uz slogan „Gradimo Nikšić i čuvamo crkvu“.

Nelegalan biznis

Inače, da bi očuvao i jačao svoj uticaj na politička zbivanja, Davidović je ulazio u konspirativne i nelegalne biznis-kombinacije, za koje mu je bila potrebna i podrška podzemlja. Kako ukazuju raspoloživi operativni podaci, uz šverc oružja, cigareta i nafte, njegova specijalnost dugi niz godina je i pranje para stečenih takvim ilegalnim aktivnostima, ali i pranje novca za račun pripadnika organizovanog kriminala. Pokušavao je i da utiče na izbor patrijarha, ali je pokušao i da na čelnu poziciju u SPC progura diseldorfskog vladiku Grigorija.

Tajni sastanci

Nedavno je počeo da se meša i u unutrašnje stvari Srbije, i to kako bi pokušao da utiče na svrgavanje vlasti, pa se tako pre nekoliko dana sastao i sa predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, a društvo mu je pravio vladika budimljansko-nikšićki Joanikije.

Kurir / I. Ž.

Foto: TV Happy Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track