BRAVO, SRBIJO! Poruka šefa delegacije EU Sema Fabricija našoj zemlji
Foto: Marina Lopičić

Šef Delegacije EU u Srbiji

BRAVO, SRBIJO! Poruka šefa delegacije EU Sema Fabricija našoj zemlji

Politika -

BEOGRAD - Bravo, Srbijo, poručio je šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

On je naglasio da pandemija nije uticala na nedvosmislenu posvećenost procesu proširenja EU na Zapadnom Balkanu.

Fabrici je na konferenciji Vojvodina 2021, ocenio da je širom sveta u toku "bitka oko vakcina", i citirao je izjavu visokog predstavnika EU Žosepa Borelja da su "vakcine protiv kovida 19 pojas za spasavanje koji svi tražimo kako bismo sačuvali živote i obnovili naš kolektivni način života".

"Zato se EU našla na čelu razvoja nove vakcine, ulažući ogromna novčana i naučna sredstva, a sada se naši napori nastavljaju kada je krenula vakcinacija, jer niko nije bezbedan dok ne budemo svi bezbedni", poručio je Fabrici.

Vučić sutra sa Fabricijem

Predsednik Aleksandar Vučić sastaće se sutra ambasadorom Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem. Vučić i Fabrici će se sastati u 11 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, najavlila je pres služba predsednika.

Konferenciju "Vojvodina u 2021" otvorio je predsednik vojvođanske vlade, ističući da će ova godina biti u znaku prevazilaženja ekonomskih posledica epidemije koronavirusa i ulaganja u javno zdravlje.

Mirović je izrazio uverenje da će konferencija biti početak jednog novog optimizma s obzirom na epidemiju kovida 19, te istakao da je to prilika da se ukaže na planove u brojnim oblastima, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Izrazio je uverenje da će 2021. biti godina ulaganja, jer Pokrajinska vlada radi na velikim projektima - izgradnji Kamenice 3 i blokova B i C Kliničkog centra Vojvodine, a u ovoj godini u planu je i izgradnja novog objekta Dečje bolnice u Novom Sadu i rekonstrukcija Opšte bolnice u Kikindi.

"Radimo sve kako bismo održali kontinuitet ulaganja u javno zdravlje i to će nam biti u fokusu 2021. godine. Vojvodina ima razvijenu poslovnu i komunalnu infrastrukturu i u godini pred nama predstoje nam veoma važne domaće i strane investicije" poručio je Mirović.

(Kurir.rs/B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track