Najnovije vesti

VULIN NAJAVIO NOVA HAPŠENJA! Razbili smo grupu opasniju od ZEMUNSKOG KLANA, sada NASTAVLJAMO!
Aleksandar Vulin, Foto: Printscreen

NASTAVLJA SE AKCIJA POLICIJE

VULIN NAJAVIO NOVA HAPŠENJA! Razbili smo grupu opasniju od ZEMUNSKOG KLANA, sada NASTAVLJAMO!

Politika

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da će istraga vezana za delovanje kriminalne grupe koju su organizovali Veljko Belivuk i Marko Miljković biti nastavljena, da će uslediti nova hapšenja i da nijedna informacija u ovom slučaju neće biti zataškana.

„Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić je pokazao profesionalizam i veliku hrabrost da se na ovaj način suprotstavi narko klanovima. Ministarstvo unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativna agencija bez tužilaštva ne mogu ništa. Ako nemate hrabrog tužioca, koji zna svoj posao, i spremnog, ništa ne možete da uradite“, rekao je ministar Vulin za Prvu televiziju.

Ministar je rekao da nema ni najmanju sumnju da će tužilac Nenadić insistirati na tome da Ministarstvo unutrašnjih poslova i Bezbednosno–informativna agencija rasvetle ovaj slučaj do kraja.

Prema njegovim rečima, ova kriminalna grupa je jedna od najsnažnijih, najorganizovanija i najopasnija kriminalna grupa još od „Zemunskog klana“ i sada je razbijena.

„Na nama je da vidimo kako je nastala, zašto, šta je radila , čime se bavila i da ne dozvolimo da se nikada više u Srbiji ne ponovi „Zemunski klan“, a neće ga biti zahvaljujući ovim institucijama i ljudima“, rekao je ministar Vulin.

Ministar je istakao da nijedan podatak iz istrage neće proći a da tužilac ne zna za njega.

„Nema zataškavanja, nema sklanjanja. Pokazalo se da nema zaštićenih, od simboličnih akcija skidanja blinkera do hapšenja najvećih organizovanih kriminalnih grupa. Zaštićenih nema. Nemojte se sukobljavati sa državom, a posebno oni koji su deo državnog aparata nemojte da mislite da postoji tako visoka funkcija koja će vas zaštititi od dokaza i saznanja da imate veze sa organizovanim kriminalom“, poručio je ministar Vulin.

Ministar je istakao da je u ovom slučaju policija sa BIA prikupila dosta dokaza za puno lica, da je značajan broj uhapšen, da će biti još novih hapšenja i da ova istraga ne može da stane dok se sve ne istraži do kraja.

„Predsednik Vučić je najavio borbu protiv organizovanog kriminala pre nekih sto dana. Rekao je to glasno , tada su se mnogi smejali, sada se niko ne smeje. Videli ste državu na delu, ovo ne može da stane, ovo ne može da se zaustavi. Nema novca i političke moći koja bi mogla da zaustavi istragu ovakvih razmera, da zaustavi borbu protiv organizovanog kriminala“, poručio je ministar Vulin.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...