STEFANOVIĆ POSLE SEDNICE NACIONALNOG SAVETA BEZBEDNOSTI: Situacija na KiM sve složenija
Foto: Kurir TV

u političko-bezbednosnom smislu

STEFANOVIĆ POSLE SEDNICE NACIONALNOG SAVETA BEZBEDNOSTI: Situacija na KiM sve složenija

Politika -

Ministar odbrane Nebojša Stefanović preneo je da danas posle sednice Nacionalnog saveta bezbednosti, da je na sednici posebna pažnja bila posvećena aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, koju je ocenio sve složenijom.

- Razgovarali smo o više važnih tema, a prva je bila aktuelna situacija na teritoriji Kosova i Metohije. Razgovarali smo o složenoj situaciji za nas. Složena je u političko-bezbednosnom smislu. Razmotrili smo šta preduzimaju naši državni organi da sačuvaju bezbednost i stabilnost na teritoriji južne srpske pokrajine - rekao je on.

Istakao je da je namera da se zaštiti bezbednost pre svega srpskog stanovništva.

Savet za nacionalnu bezbednost, Nebojša Stefanović
foto: Kurir TV

Stefanović je naglasio da je situacija na Kosovu io Metohiji sve složenija, a da postoje i nove situacije poput pojedinih čestitki za Dan državnosti, kojima se raduju u velikom broju političari u južnoj srpskoj pokrajini, ali nikako u centralnoj Srbiji.

U saradnjni sa Kforom, rekao je, namera je da se štiti stabilnost i bezbednost pre svega srpskog stanovništva koje je ugroženo na KiM, da Srbija pokaže da je ozbiljan partner i da nikakav pogrom, proterivanje ili zločine nad srpskim stanovništvom nećemo dozvoliti.

Ukazao je da je razgovarano i o potrebama i investiranju u bezbednosne snaga - vojske, policije i BIA.

- Analizirali smo šta je to što u narednom periodu treba učiniti, koje su investicije koje želimo da izvedemo ove i naredne godine u nabavci savremenog naoružanja, koje će omgućiti da vojska i policija budu dobro orpemljeni, budu snažnije i u mogućnosti da se suoče sa novim izazovima - rekao je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track