VUČIĆ PRIMIO U OPROŠTAJNU POSETU AMBASADORA HOLANDIJE: Zapaženi rezultati koje Srbija postiže na polju ekonomije FOTO
Foto: Printscreen Instagram/Budućnost Srbije

dobri odnosi dve zemlje

VUČIĆ PRIMIO U OPROŠTAJNU POSETU AMBASADORA HOLANDIJE: Zapaženi rezultati koje Srbija postiže na polju ekonomije FOTO

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Holandije Hilesa Beshora Pluha i zahvalio mu na dobroj saradnji i doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa.

Predsednik Vučić je posebno značajnom ocenio posetu šefa holandske diplomatije Bloka, koji je bio u Beogradu tokom diplomatskog mandata ambasadora Pluha, izrazivši očekivanje da će u budućnosti biti više kontakata na visokom nivou, jer bi to vodilo boljem međusobnom razumevanju Srbije i Holandije.

Dvojica sagovornika su konstatovali da ekonomske veze dveju zemalja napreduju, kako kroz trgovinsku razmenu, tako i kroz ulaganja holandskih kompanija na srpskom tržištu, saopštila je Služba za sarađu sa medijima predsednika Srbije.

Ambasador Pluh je rekao da su zapaženi rezultati koje Srbija postiže na polju ekonomije, što vodi interesu potencijalnih novih investitora iz Holandije.

Predsednik Vučić je zahvalio Holandiji na podršci evropskom putu Srbije i istakao da je naša zemlja posvećena društvenim i ekonomskim reformama.

Ambasador Pluh je pozdravio napore koje Srbija preduzima radi reformi u oblasti vladavine prava, naglasivši u isto vreme da je neophodno da evropski standardi budu primenjeni u svim oblastima života.

On je čestitao na načinu na koji Srbija vodi borbu protiv KOVID-19.

Predsednik Vučić je poželeo ambasadoru Pluhu mnogo uspeha na budućoj dužnosti.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track