POTPUNO NEPRIMERENO

MILOVAN DRECUN: Krajnje neprimereno zahtevati od jedne države da URUŠAVA samu sebe! (KURIR TELEVIZIJA)

Politika -

Milovan Drecun predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju komentarisao je danas u emisiji "Redakcija" na Kurir televiziji čestituku američkog predsednika Džozefa Bajdena upućenu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću provodom Dana državnosti.

On je naveo da je Bajdenovu čestitku okarakterisao kao neprimerenu i neprihvtljivu.

- Hvala svakome ko čestita Dan državnosti, ali je ovo jedna potpuno neprimerena i u krajnju ruku neproihvatljiva. Krajnje je provokativno da vi čestitajući Dan državnosti jednoj državi, tražite od nje da urušava sopstvenu državu svojim potezima i da odrekne dela svoje teritorije - kaže Drecun i dodaje da je ovakav stav potpuno očekivan, te da je samo potvrda politike koju je Bajden definisao u svojoj kampanji.

- Oni očekuju od nas da priznamo tu samoproglašenu državu Kosovo ali nikako mi nije jasno šta to znači da će Priština nas priznati. Oni očekuju da će postanu država u punom smislu te reči, da mi otvorimo proces koji će ih uvesti u UN, a da onda, kao njihova članica, priznaju države, jer bi priznavali i druge. Besmislica jedna, ali se nameće ta teza i pokušava se da se stavi u vrh tema.

- Mi smo rekli da mora da se napravi dogovor oko priznanja zajednica srpskih opština, dok su oni rekli da mi prvo moramo da priznamo tzv. Kosovo, a tek onda da se vodi dijalog o srpskim zajednicama, što Srbija nikako ne prihvata - navodin Drecun.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track