SRAMNO PONAŠANJE PROFESORKE DANICE POPOVIĆ: Dokazana plagijatorka, a tvrdi da je politička žrtva
Foto: Printscreen

suludo pravdanje

SRAMNO PONAŠANJE PROFESORKE DANICE POPOVIĆ: Dokazana plagijatorka, a tvrdi da je politička žrtva

Politika -

Popovićeva, uprkos tome što je zvanično utvrđeno da je ukrala rad svog pokojnog kolege profesora Stojana Babića, ne odustaje od iznošenja izmišljotina

Profesorka Ekonomskog fakulteta Danica Popović ne samo da je plagijatorka koja je ukrala rad svog pokojnog kolege profesora Stojana Babića, što je i potvrdio Univerzitet u Beogradu, nego je i toliko bahata da je izašla u javnost da to sve osporava, tvrdeći da je politička žrtva!

Zamena teza

Ona je u "Utisku nedelje" rekla da odluka o plagijatu ne postoji, što je besmisleno, imajući u vidu da je Odbor za profesionalnu etiku izneo jasan stav, po kom je zatim postupao i Univerzitet u Beogradu.

Danica Popović
foto: Printscreen Youtube

- Tu odluku niko nije dobio, ne samo ja, nego niko. Moja žalba nije ni razmatrana, nego je odbačena. Kako su je dobili, tako su je pocepali i bacili u đubre, i to pre 96 dana, samo zato što ja nisam na pravu adresu poslala žalbu - rekla je Popovićeva. Ona je čak dovela u pitanje sopstveno prisustvo na sednici, tvrdeći da je, pošto je bila elektronski, "svako mogao da uđe u njenu kancelariju i uključi se u Zum".

Tačka na nedelo

Aleksandar Jakšić
foto: Screenshot

Podnosilac zahteva za utvrđivanje plagijata Aleksandar Jakšić podseća da su sve instance Univerziteta u Beogradu potvrdile plagijat Danice Popović i da je time "stavljena tačka na njeno nedelo".

- U nedostatku argumenata Danici Popović je jedino preostalo da predsednika Vučića optuži za to što je Univerzitet u Beogradu dokazao da je ona plagijator kako bi sebe predstavila političkom žrtvom. Njen plagijat je toliko očigledan i sraman da ona zapravo i nema nijedan argument. Svako može da kupi i da uporedi oba udžbenika i biće mu jasno koliki je zapravo plagijator Danica Popović, i to nju najviše boli. Sramno je što proopozicioni mediji, uz podršku kvaziintelektualaca i lažne elite, pokušavaju da krivično delo koje je ona učinila relativizuju i ispolitizuju - kaže Jakšić i dodaje:

- Šta je sledeće? Da počnu da relativizuju ubistva i trgovinu narkoticima samo zato što su to učinile osobe koje su njihovi politički istomišljenici? Površne osobe, koje plagijatora brane samo zato što se sa njim politički slažu, sa razlogom su marginalizovane u našem društvu i prinuđene da, poput Vesne Rakić Vodinelić, stalno menjaju političke stranke. Apsolutna većina gradana Srbije nikada neće podržati osobu koja je autorsko delo svog preminulog kolege, nekoliko meseci nakon njegove smrti, zloupotrebila i predstavila kao svoje i koja je za takvo nedelo dobila višemilionski honorar. Postoji samo jedno pitanje na koje nadležni stručnjaci još uvek nisu dali precizan odgovor, a ono glasi: da li tako nešto može da učini normalna osoba - upitao je Jakšić.

Kurir.rs/S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track