VUČIĆ O HAPŠENJU POLICAJACA Otišli na pretres kod Velje Nevolje, pa se dogovorili da ne vide pištolj, krimi-grupe uvezene iz CG
Foto: Printscreen

ZAPITATE SE KO IH ŠTITI

VUČIĆ O HAPŠENJU POLICAJACA Otišli na pretres kod Velje Nevolje, pa se dogovorili da ne vide pištolj, krimi-grupe uvezene iz CG

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su dva policajca privedna jer su poslati na pretres objekta (Veljka Belivuka), a da pritom nisu znali da je BIA već ugradila prislušne uređaje da prati aktivnost kriminalaca.

- Oni su ušli da pretresu stan i čuje se da konstatuju da vide pištolj, a onda se dogovore da nisu videli pištolj. Zato su policajci uhapšeni. Onda se zapitate ko ih je doveo, ko ih je štitio, i koje stajao iza njih - rekao je Vučić.

- Razni funkcioneri i razni pripadnici policije davali su informacije grupi Veljka Belivuka - rekao je Vučić.

Vučić kaže da su obe kriminalne grupe uvezene u Srbiju iz Crne Gore.

- Moramo istražiti sve one koji su im iz državnog aparata, na različite načine, pomagali - rekao je Vučić, ali je rekao da sada država nije dozvolila da joj ubiju premijera, a što je bilo dozvoljeno za vreme nekih koji ga kritikuju.

Vučić je dodao i da ne bi isključio mogućnost da su visoki funkcioneri iz različitih službi pomagali kriminalnim grupama.

Aleksandar Vucic
foto: Printscreen

Kako je rekao predsednik, u Srbiji je u jednom trenutku došlo do obračuna dve kriminalne grupe, a obe grupe uvezene su nam iz Crne Gore.

- Došlo je do borbi između 2 mafijaške grupe, i to takve u kojoj je jedna grupa imala informacije o kretanju članova druge kriminalne grupe što joj je omogućilo da lako izvršava krivična dela. Razni visoki funkcioneri su u tome učestvovali, iz različitih službi i policije, pomagali su na razne načine. Bilo bi vrlo teško da se takve stvari učine bez pomoći i prećutne saglasnosti. Upravo zato ovako energično i žustro radimo da se takvima suprotstavimo - kaže Vučić.

Kako je dodao, stvorene su dve velike grupe i nijedna nije iz Srbije.

- Obe su nam uvezene iz Crne Gore. Tobož navijačke grupe su korišćene da bi se u okviru stadiona radile neke stvari. Ako postanete tzv. vojnik, onda za prijatelje možete da prodajete nešto za 50, 60 evra. A glavne vođe njihove, među kojima je Belivuk, imaju svog vođu koji je danas na teritoriji Crne Gore. Mislim da je pokušano njegovo ubistvo. Stvarnog vođu su isekli ovde - kazao je on.

- Reč je o uvezenoj mafiji, ubicama i kriminalcima. Stvorena je strahovita armada kojoj sada stajemo na rep. Ali nećemo stati na rep dok ne istražimo one koji su iz državnog aparata u tome pomagali.

"Neću dozvoliti kriminalcima da sruše Srbiju"

Predsednik je kazao da su iz opozicije jedan dan priznali da je država obavila velikli posao, ali da je to trajalo samo jedan dan, nakon čega je krenulo novo potcenjivanje i ponovio da on nema "sliku sa bilo kojim kriminalcem, a zna iz opozicije da su se slikali sa kriminalcima, a da ih niko ne pita šta rade s njima na tim slikama.

Vučić je naglasio da je najvažnije da se građanima osigura bezbednost i ustanovi ko je počinio zločin. Preneo je da su uhapšeni naučeni da kažu istu rečenicu da se brane ćutanjem. Istakao je da postoji mnogo podrške mafiji iz različitih političkih segmenata, koji rade na širenju lažnih informacija. Primetio je i da policajac, kako kaže, ne može da sedne u automobil vredan 300.000 evra, i da mora da se ispita da li mu ga je platio recimo "neki Bajrami jedan od najbližih saradnika narko bosa Keljmendija".

- Narod uveram da ćemo uspeti u toj borbi i sve laži, pretnje i besmislice me neće zaustaviti. Dok sam živ boriću se protv njih, neću da im dam da sruše ovu Srbiju koja je simbol uspeha, pobede, sa najvišom stopom rasta u Evropi i koja je najbolja i po broju vakcinisanih i revakcinisanih - zaključio je on. (Tanjug)

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track