VUČIĆ: Nemam račune ni u jednoj stranoj banci, bogatstvo me ne interesuje! Kad pobegnem od obezbeđenja, sa Malim se vozim u škodi
Foto: Printscreen

Uskoro ispitivanje porekla imovine, biću među prvima

VUČIĆ: Nemam račune ni u jednoj stranoj banci, bogatstvo me ne interesuje! Kad pobegnem od obezbeđenja, sa Malim se vozim u škodi

Politika -

Imam 75 kumova, šta rade privatno, njihova stvar, dodao je predsednik

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u toku formiranje Komisije za ispitivanje porekla imovine i zatražio da on bude među prvih 10 funkcionera kojima će biti ispitana imovina.

"Hoću da pokažem građanima koliko poštovanja imam prema njima i da budem među prvih 10 i da vide se moja imovina nije uvećala u poslednjih devet godina ni na koji način, niti imovina mojih najbližih ili daljih srodnika", rekao je Vučić.

Istakao je da nema račune ni u jednoj stranoj banci i da ga bogatstvo ne interesuje.

"Od hobija volim da popijem dobro vino, ali sve više sam orijentisan na domaća, koja su najbolja u regionu. Mnogo ih volim i to je ono u čemu pronalazim zadovoljstvo, ne interesuju me skupa kola i avioni", naglasio je predsednik.

Vučić kaže da i dalje vozi, kada pobegne od obezbeđenja, škodu iz 2006. godine koja je registrovana na njegovog brata, kao i da najčešće vozi ministra finansija Sinišu Malog.

Imam 75 kumova, šta rade privatno - njihova stvar

Vučić rekao je danas, na pitanje da prokomentariše objavu Krika da je njegov kum Nikola Petrović kupio aviokompaniju Stanka Subotica, da on ima 75 kumova i da ne zna šta sve oni rade privatno, kao i da je među njima i Zoran Bašanović koji ga sada ruši zajedno sa Draganom Djilasom.

"Nemam pojima šta radi i kupuje (Nikola Petrović), privatnim poslovima se bavi, uvek je bio bogat, imam i drugog kuma Bašanovića koji je zajedno sa Draganom Đilasom kupio televiziju. Ali, kakave ja veze imam sa tim", zapitao je Vučić. To nije moj i Bašanovićev ili moj i Petrovićev novčanik, istakao je predsednik.

Istakao je da seon lično ne bavi nikakvim privatnim biznisom, kao i da se nikada nije vozio Petrovićevim autobusima ili avionima. "Čovek se ceo život bavi prviatnom biznosom. Reč je o coveku koji je bio bogat i pre politike. Jedinu vezu sa državom je imao kada mu je režim DS davao dozvole za neke hidroelektrane, a u naše vreme ništa od toga nije dobio, a šta radi privatno, to je njegova stvar", naglasio je Vucić.

Istakao je i da njegov kum Bašanović od njega nije dobio ništa niti može. "Probajte da pokušate da pronađete nešto kod mene, a ne da progonite ljude jer sam pre 15 ili 20 godina nekom krstio dete ili bio kum na venčanju. Imam 75 kumova i ne mogu da odgovaram za svakog od njih. To je njihova privatna stvar šta rade", naglasio je on.

Vučić dodaje da, kako kaže, kod nekih postoji nervoza pa potežu to pitanje pošto ne mogu da objasne kako su uvećali imovinu za 619 miliona evra, što je, kaže, zvančan podatak.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track