GOST USIJANJA DANA SLAVKO SIMIĆ, KANDIDAT ZA POSLANIKA NA KOSOVU I METOHIJI: Cilj Srpske liste je da osvoji svih deset mandata!

Politika -

Kampanja za vanredne parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji u svom je finišu.

Izbori su u nedelju, a procena je da se pobednik unapred zna, ali i da je situacija na kosovskoj političkoj sceni sve napetija.

Za srpski politički korpus rezervisano je 10 mesta, koja su na prošlim izborima pripala Srpskoj listi. Gost emisije Usijanje dana Slavko Simić, kandidat za poslanika i načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga odgovoriće između ostalog i na pitanje šta će sada Srpska lista zahtevati od nove Vlade Kosova i Metohije.

Usijanje
foto: Kurir

On je rekao da je srpska zajednica na Kosovu i Metohiji zadovoljna radom liste koju podržava Vlada Srbije.

Simić je rekao da je najveći problem Srba u južnoj pokraji predstavlja bezbednost i istakao da nikome ne odgovara eskalacija sukoba.

- Mi žečimo mir i siguran i pozdan dom za našu decu - naglasio je Simić.

Govoreći o predstojećim izborima na Kosovu i Metohiji, Simić je rekao da je za Srpsku ljistu najvažnije izlazak srpske zajednice na glasanje. On smatra da su ovo istorijski izbori za Albance jer oni nemaju nijednu instituciju, nemaju to za šta su se borili zajedno sa međunarodnom zajednicom.

Simić je rekao da je cilj Srpske liste da osvoje svih deset mandata koji pripadaju Srbima i podsetio da je taj rezultat već ostvaren na prošlom glasanju.

"Mi smo od 2014. godine od kada smo ušli u parlament, mi smo imali jedinstvo u poslaničkom klubu Srpske liste, gde smo se borili protiv svakog zakona, amandmana, međunarodnog sporazuma i svih ostalih štetnih procesa koji su ugrožavali vitalne intersese našeg naroda i naše države", objasnio je on i dodao da će nastaviti takvu politiku, te da nijednu oodluku neće doneti bez konsultacija sa Srbijom i Kancelarijom za Kosovo i Metohiju.

"Ulaskom u vladu srpska zajednica osigurava zakonitost", podvukao je Simić.

On je odbacio spekulacije da će Srpska lista ući u nekakve dogovore.

"Sa Srpskom listom nioko ne trguje", rekao je Simić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track