VELIKA SRAMOTA N1: Srebrenica im genocid, a Jasenovac im nije čak ni zločin!
Foto: Screenshot

propaganda Šolakovih medija

VELIKA SRAMOTA N1: Srebrenica im genocid, a Jasenovac im nije čak ni zločin!

Politika -

Mediji Junajted veličaju film o Srebrenici, nazivajući ga delom o genocidu, a ignorišu stradanje Srba u logoru NDH

Mediji Junajted grupe Dragana Šolaka još jedanput su demonstrirali da im je propagandna delatnost uvek iznad objektivnosti i profesionalnih standarda.

To su ovoga puta pokazali na izuzetno osetljivoj temi ratnih zločina, pa su u izveštavanju o filmu o Srebrenici "Quo vadis Aida?" naglasili da je reč o genocidu, dok su za logor Jasenovac, kao tematiku filma "Dara iz Jasenovca", propustili da kažu isto, pa ga čak nisu nazvali ni zločinom.

Ova očigledna propaganda našla se na zvaničnom Tviter nalogu sarajevske filijale televizije N1, koja posluje u okviru Junajted grupe i, uprkos burnim reakcijama i ukazivanju na dvostruke standarde, nije ni korigovana niti obrazložena.

- Mislim da na drugoj slici fali #genocid #Jasenovac s obzirom na to da N1 Sarajevo stavlja #genocid #Srebrenica na prvu sliku. Sad neko nek kaže da je ovo slučajno i da se ne radi o uredništvu koje je apsolutno jednostrano i subjektivno sa dozom propagande i spina - napisao je na tviteru Sergej Dojčinović, ukazujući na dve potpuno različito upakovane vesti N1 Sarajevo.

Jasenovac
foto: Printscreen

I drugi korisnici društvenih mreža zatrpali su nalog N1 sa porukom da treba da ih je sramota zbog relativizacije zločina u Jasenovcu u kojem je ubijeno i mučeno više od 100.000 dece.

- Najviše smeta što su navodno objektivni, a ništa od toga. Gori su od onih koji otvoreno podržavaju Bakira, SDA i ostale nacionaliste - jedan je od komentara.

N1
foto: Twitter

Bilo je i korisnika koji su u svemu ovome jasno videli interese vlasnika:

- N1 je N1 i bilo koje uredništvo ništa ne sme da radi na svoju ruku. Samo su trenutni interesi vlasnika u pitanju. Niti sarajevsko uredništvo štiti muslimanske, niti beogradsko interese Srba, pravo novinarstvo više ne postoji, samo propaganda,a na propagandu ne treba nasedati!

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track