GORAN RAKIĆ, PREDSEDNIK SRPSKE LISTE ZA KURIR: Na izborima biramo predaju ili opstanak!
Foto: Dado Đilas

INTERVJU

GORAN RAKIĆ, PREDSEDNIK SRPSKE LISTE ZA KURIR: Na izborima biramo predaju ili opstanak!

Politika -

Goran Rakić, predsednik Srpske liste, uoči parlamentarnih izbora u Prištini koji se održavaju 14. februara poručuje da se nada da će nadležne institucije, pre svega Kfor i Euleks, biti na visini zadatka, te da će svojim preventivnim delovanjem sprečiti incidente.

Po pitanju regularnosti izbora, podseća da je velikom broju naših građana koji imaju Unmik lične karte onemogućeno da glasaju.

- Time se institucionalno vrši pritisak, ali sam uveren da će naš narod baš zbog toga jedinstveno i složno izaći na izbore 14. februara i podržati Srpsku listu, čime će podržati borbu za opstanak i ostanak.

Kako komentarišete tvrdnje pojedinih srpskih predstavnika, poput Slaviše Petkovića, da Srpska lista pokušava da izbaci iz posla sve one koji se ne slažu s njom?

- O takvim likovima najbolje govore njihova dela, ili - da budem iskren - nedela. One koji zastupaju albanske interese među Srbima srpski narod po pravilu na izborima pošalje u političku prošlost, a sud naroda je ipak iznad svega. Srpska lista se ponosi podrškom predsednika Aleksandra Vučića, a čijom se podrškom ponose oni koji rade za tuđe interese?

Goran Rakic
foto: Aleksandar Jovanović

Šta narod na Kosovu može da očekuje nakon izbora? Ima li realne šanse da se situacija za Srbe popravi?

- Situacija je teška i nikad nije bila nešto laka, ali mi na ovim izborima biramo da li ćemo da se predamo i svoju budućnost ostavimo nekome na milost i nemilost, ili ćemo da se borimo. Znajući moje Srbe s Kosova i Metohije, znam da mi uvek biramo borbu, sada je to borba kroz institucije, ali borba koja se odvija za zaštitu interesa našeg naroda i njegovo političko i ekonomsko jačanje.

O provokacijama Prištine

Brisanje ZSO je nemoguće

Ima li realne opasnosti da ZSO bude izbrisan iz Briselskog sporazuma, što pominje Priština?

- ZSO je ključno pitanje, od koga Srbi i naše državno rukovodstvo nikada neće odustati. Štaviše, Srpska lista će nastaviti da podseća Prištinu, ali i Evropsku uniju da nisu ispunili svoje obaveze. Izmena Briselskog sporazuma je nemoguća, jer na to niko od Srba neće pristati.

Koja je vaša poruka glasačima?

- Ovo nisu izbori, nego referendum na kome se odlučuje o budućnosti našeg naroda, o opstanku i ostanku na ovim prostorima, zato pozivam sve da 14. februara, zajedno s prijateljima, rodbinom, kumovima, svi kao jedan, stanemo pod jedan barjak i pokažemo koliko nas ima, i koliko čvrsto stojimo uz Srpsku listu, uz politiku predsednika Vučića.

Foto/Source:Dado Đilas/ Ivana Žigić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track