INCIDENT NA JARINJU: Novinarima bez obrazloženja zabranjen ulazak na KiM, policija lažne države im oduzela dokumenta i opremu
Foto: Youtube/Kosovo Online

sramota

INCIDENT NA JARINJU: Novinarima bez obrazloženja zabranjen ulazak na KiM, policija lažne države im oduzela dokumenta i opremu

Politika -

Ekipa regionalne televizije Kraljevo krenula je jutros put KiM kako bi propratila interno raseljene Raškog okruga na glasanju, ali ih policijska služba lažne države Kosova nije propustila da prođu na administrativnom prelazu Jarinje.

Zadržani su više sati i na kraju nisu mogli da pređu administrativnu liniju.

Kako navodi novinarka televizije, oduzete su im lične karte uz objašnjenje da se čeka odgovor iz Prištine. Kako odgovor posle više sati iz Prištine nije stigao, na insistiranje članove ekipe vraćene su im lične karte i oprema, a onda su se vratili u Kraljevo.

Slično je prošle i ekipa televizije Pink koja je takođe zaustavljena na administrativnom prelazu. Policija ih je neko vreme zadržala na granici i na kraju im nije dozvolila prelazak.

Iz Kraljeva je inače rano jutros na glasanje na Kosovo krenulo devet autobusa sa raseljenim Srbima, a veliki deo građana i sopstvenim prevozom.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track