PETKOVIĆ ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI: Malo je praznika koji daju toliko nade, kao što je Sretenje
Foto: Kurir

direktor kancelarije za kim

PETKOVIĆ ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI: Malo je praznika koji daju toliko nade, kao što je Sretenje

Politika -

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je danas svim građanima Srbije, posebno srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, Dan državnosti i veliki pravoslavni praznik Sretenje Gospodnje.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije, on je čestitki istakao da je "u istoriji ljudskog roda malo praznika koji daje toliko nade, kao što je Sretenje, a malo je i tako čvrstih veza, kao što je veza ovog praznika sa istorijom srpske države".

"Na današnji dan, srpska država obnavljana je u dva pravca, u onom vojničkom (1804), ali i ustavotvornim naporima, kada su postavljeni temelji savremene, građanske Srbije i donet jedan od najmodernijih i najprogresivnijih Ustava toga doba - Sretenjski Ustav" (1835), naveo je Petković.

"Dug prema delima predaka odužićemo ako budućnost Srbije budemo gradili na opštečovečanskim idealima, čuvajući svoj lik i obraz. To je i naša obaveza, na koju se može odgovoriti samo dubokom svešću o značaju i vrednostima tekovina koje baštinimo", zaključio je Petković.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track