PREDSEDNIK VUČIĆ O RAZGOVORU BLINKENA SA MINISTRIMA EU: Prevario se ko misli da ćemo se odreći onoga što je naše
Foto: Tanjug Printscreen

NAKON SASTANKA

PREDSEDNIK VUČIĆ O RAZGOVORU BLINKENA SA MINISTRIMA EU: Prevario se ko misli da ćemo se odreći onoga što je naše

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne zna šta je bio sadržaj razgovora novog američkog državnog sekretara Entonija Blinkena sa ministrima EU, ali da svakako ono što predstoji Srbiji po pitanju KiM, nije ni lako ni jednostavno, ali i poručio da ako neko misli da će se Srbija lako odreći onoga što smatra svojim - taj se prevario.

Na konstataciju da je Blinken sa ministrima EU razmotrio zajedničku politiku prema Zapadnom Balkanu, pre svega o dijalogu Beorada i Prištine, te pitanje kakve pritiske očekuje, Vučić je rekao da ne zna šta je bio sadržaj tih razgovora, ali da svakako ono što predstoji Srbiji nije ni lako ni jednostavno.

Posebno, kaže, ako se zna američka pozicija, jer je dovoljno da se pročita čestitka američkog predsednika Beogradu i Prištini, pa da se razume u kakvoj je Srbija poziciji - izuzetno teškoj.

Aleksandar Vucic, patrijarh Porfirije
foto: Tanjug Printscreen

Uz to, podsetio je da najveće evropske sile dele stavove nove američke amdinistracije, što samo potvrđuje da će Srbija biti pod pritiskom.

- U tom smislu, a rekao sam to i patrijarhu, upravo zbog toga što će biti u nemogućnosti da pokažu dominaciju na nekim većim i snažnijim silama od Srbije, zato će njihovo prisustvo na Zapadnom Balknau biti dominantnije - rekao je Vučić.

Na Beogradu je, navodi, da čuva mir, da razgovara i sa predstavnicim SAD, a da dijalog sa Prištinom nastavi pod okriljem EU, iako neće biti lako.

- Ali, ako misle da ćemo se lako odreći onoga što mislimo da je naše, iako oni ne misle da je naše, moj odgovor je - prevarili ste se - poručio je predsednik Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track