DAČIĆ POSLE VIDEO SASTANKA S MEKALISTEROM: Pozvao stranke koje žele da učestvuju u dijalogu da odrede po dva stalna predstavnika
Foto: Tanjug Printscreen

posle video sastanka sa predsednikom Spoljnopolitičkog komiteta EP

DAČIĆ POSLE VIDEO SASTANKA S MEKALISTEROM: Pozvao stranke koje žele da učestvuju u dijalogu da odrede po dva stalna predstavnika

Politika -

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić pozvao je danas sve političke stranke koje žele da učestvuju u međustranačkom dijalogu da parlamentu predlože predstavnike i platforme, kao i da imenuju po dva stalna predstavnika.

Dačić je, posle video sastanka sa predsednikom Spoljnopolitičkog komiteta EP Dejvidom Mekalisterom, rekao da poziva sve stranke koje predstavljaju relevantan politčki faktor u državi - i parlamentarne i vanparlamentarne.

On je naveo da će se u narednim nedeljama tek razgovarati o modalitetima i temama.

Navodeći da se dijalog obavlja po ranije utvrđenim pravilima kojima je definisano da se učesnici medijima obraćaju tek na kraju, kada se postignu dogovori, Dačić je rekao da će zbog toga danas govoriti samo o tehničkim pitanjima.

Na današnjem onlajn sastanku učestvovali su pored Dačića i Mekalistera, evroparlamentarci Tanja Fajon i Vladimir Bilčik, kao i bivši evroparlamentarci Eduard Kukan i Knut Flekenštajn.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja