Najnovije vesti

PREMIJERKA BRNABIĆ SE SASTALA S AMBASADORKOM ESTONIJE: Postoji prostor za unapređenje saradnje u IT sektoru
Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Srbija ne posustaje u borbi sa Kovidom 19

PREMIJERKA BRNABIĆ SE SASTALA S AMBASADORKOM ESTONIJE: Postoji prostor za unapređenje saradnje u IT sektoru

Politika

Predsednica Vlade Ana Brnabić i ambasadorka Estonije Kristi Karelson razgovarale su danas o bilateralnoj saradnji, daljem razvoju ekonomskih odnosa dveju zemalja, naročito u oblasti IT tehnologija, o borbi protiv Kovida 19 i napretku u vakcinaciji stanovništva.

Kristi Karelson, Ana Brnabic
foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

S obzirom na to da je Estonija jedan od svetskih lidera u IT sektoru, postoji prostor za unapređenje saradnje, rekla je premijerka i dodala da Srbija napreduje u razvoju e-Uprave i da je spremna da dodatno podrži stručnjake iz Srbije da posete estonske kompanije i unaprede razmenu i razvoj te oblasti.

Ona je ambasadorki da Srbija ne posustaje u borbi sa Kovidom 19 i da će ukoliko se nastavi ovaj tempo vakcinacije stanovništva uskoro biti revakcinisano milion građana. Istovremeno, dodala je da u skladu sa svojim mogućnostima naša zemlja nastoji da pomogne i državama u regionu u nabavci vakcina.

Kristi Karelson, Ana Brnabic
foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Ambasadorka Karelson je ukazala da je ove godine dve decenije od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Estonije i da se bilateralni odnosi razvijaju u dobrom smeru.

Primetila je da se u pogledu ekonomije sve zemlje nalaze u istovetnoj i sličnoj situaciji, ali da je srpska ekonomije i u ovako teškom vremenu stabilna.

Ona je dodala i da bi bilo dobro da se uspostavi bliža saradnja estonskih kompanija sa Privrednom komorom Srbije.

Brnabić je zahvalila na pozivu da poseti Estoniju i istovremeno uputila poziv predsednici Vlade Estonije da dođe u Beograd, istakavši da dve prijateljske zemlje imaju još mnogo prostora za unapređenje bilateralne saradnje.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...