DIJANA HRKALOVIĆ SE VADILA U POLICIJI: Ne mogu na poligraf, na jakim sam lekovima, ispitivana satima!
Foto: Zorana Jevtić

Sumnjivo

DIJANA HRKALOVIĆ SE VADILA U POLICIJI: Ne mogu na poligraf, na jakim sam lekovima, ispitivana satima!

Politika -

Bivša državna sekretarka MUP juče je u SBPOK odgovarala na pitanja u vezi sa ugrožavanjem Vučića, kao i o povezanosti s Veljom Nevoljom i Darkom Elezom

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP, juče je četiri sata ispitivana u SBPOK u vezi sa ugrožavanjem bezbednosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice, kao i zbog povezanosti s kriminalcima Veljkom Belivukom i Darkom Elezom. Za razliku od prethodnog saslušanja, pre oko mesec dana, kada je, prema rečima ministra policije Aleksandra Vulina, odbila poligrafsko ispitivanje, Hrkalovićka se sada vadila da je pod jakim lekovima, pa nije mogla da bude podvrgnuta ispitivanju na detektoru laži, saznaje Kurir!

Velja Nevolja, Veljko Belivuk, Darko Elez
foto: Privatna Arhiva, Zorana Jevtić

Hoću, ali...

Ovo ispitivanje Hrkalovićeve usledilo je nekoliko dana pošto je predsednik Srbije otkrio da su njegovi brat, stariji sin i otac ne samo nelegalno prisluškivani već i praćeni, i da je to radio deo MUP. Takođe, Hrkalovićku je pre nekoliko dana tokom saslušanja u UKP apostrofirao i ugostitelj Aleksandar Kajmaković - rekao je da mu je pomogla da sredi probleme sa Elezom, kao i da se konsultovao s njom oko angažovanja Belivuka na poslovima obezbeđenja svojih lokala.

Ovo je drugi put u mesec dana da je bivša državna sekretarka saslušavana - prvi put je davala izjavu u vezi sa nelegalnim prisluškivanjem predsednika Srbije i članova porodice i tada je odbila poligrafsko ispitivanje.

1 / 5 Foto: Zorana Jevtić

Hrkalovićka je u SBPOK došla u pratnji dvojice advokata, a ispitivanje je trajalo oko četiri sata.

- Akcenat je tokom ispitivanja bio na ugrožavanju bezbednosti predsednika Srbije i članova njegove porodice. Ona je rekla da je spremna da ide na poligraf u vezi sa navodima koje je iznela, ali se izvukla rekavši da je bolesna i da je pod jakim lekovima - kaže izvor Kurira iz SBPOK.

Dan ranije rešetali Kokezu

Osim toga, prema informacijama pojedinih medija, Hrkalovićka je saslušavana i zbog svedočenja ugostitelja Kajmakovića, poznatijeg kao Aca Bosanac. Kajmaković je policiji ispričao da mu je osuđivani kriminalac iz BiH Darko Elez pravio probleme, da se požalio Hrkalovićki i da se nakon toga problem nije ponavljao. Pored toga, on je naveo i da se konsultovao s njom o mogućnosti angažovanja Velje Nevelje i njegove ekipe na poslovima obezbeđenja, a sve to kada su navijači Rada počeli da prave probleme u njegovim lokalima. Da uzme baš njih, u više navrata mu je tokom razgovora nametao kao rešenje Slaviša Kokeza, predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Hrkalovićkin advokat Nenad Tasić kazao je u razgovoru za medije da je njegova klijentkinja juče isptivana u vezi sa ugroženošću predsednika Srbije, te da je negirala bilo kakve veze s tim.

Tasić tvrdi i da je ona prihvatila poligrafsko ispitivanje, ali da nije moglo da bude sprovedeno jer je bolesna. S druge strane, on je negirao navode da je Hrkalovićka saslušavana i zbog navoda koje je izneo Kajmaković.

Ovo saslušanje usledilo je dan nakon ispitivanja predsednika Fudbalskog saveza Slaviše Kokeze, koji je saslušan zbog povezanosti s Veljom Nevoljom i Elezom, ali i zbog drugih okolnosti. Prvi čovek FSS je odbio detektor laži, čak i na pitanje da li je učestvovao u pripremanju ubistva predsednika Srbije. Belivuk je označen kao vođa organizovane kriminalne grupe koja se sumnjiči za teška krivična dela.

Veze U autu uhapšenog Šobića Hrkalovićkina dokumenta

Dijana Hrkalović dovedena je u vezu i sa uhapšenim vođom navijačke grupe Alkatraz Damjanom Šobićem. Prema navodima medija, u automobilu Šobića pronađena je zdravstvena dokumentacija Dijane Hrkalović.

Damjan Šobić

Miloš Vučević Postoji klika u stranci koja je preuzela kontrolu državnog sistema

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS, komentarišući odluku Kokeze da odbije poligraf u vezi sa potencijalnom umešanoću u pripremu ubistva Vučića, priznao je da je iznenađen dovođenjem čelnika FSS u vezu sa tim.

- Nejasno mi je što nije želeo da odgovori na pitanje o tome. Govorimo o čoveku koji je blizak Vučiću - naveo je Vučević, kao i i da „postoji jedna klika u stranci koja je sebe etablirala u izvršnoj vlasti i koja je verovatno preuzela deo kontrole državnog sistema“.

- Mislim da se išlo do toga da se sprema fizička likvidacija nekih ljudi - poručio je.

štampano izdanje, 2.3.2021.
foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

DRAGAN ŠOLAK SE OBOGATIO UZURPACIJOM DRŽAVNE IMOVINE

Oštetio Beogradske elektrane za 110 miliona evra!

SUD DONOSI ODLUKU O RASTINOM ZATVORU

Priznao da je držao drogu!

ABRONOŠA VAM OTKRIVA

Kuma opet našla oženjenog, Čuperko dobio batine od radnika!

ČIM JE BRENA OKRENULA LEĐA, ŽIVOJINOVIĆ SE SNAŠAO

Boba spopadao stjuardese, pa ih zvao u svoj stan u Majamiju!

BASTIJAN SVE ČINI ZA ANU: Kupuje joj nekretninu u kuli Beograda na vodi

Bastijan daje 600.000 evra za stan, UŽIVANJE ZA SVE PARE!

LJUBOMIR BANDOVIĆ SE PRESELIO U BANJALUKU

Glumac živi na novoj adresi

BALAŠEVIĆEV MURAL PODELIO SRBIJU

Fanovi razočarani na koji način je prikazan pevač, a samo pojedinci brane autora portreta

ČISTKA U FSS

S Kokezom lete još neki! Piksi dovodi svoje ljude, moguć dolazak i Vidića!

NE PROPUSTITE

DANAS POKLON U KURIRU - DODATAK STARS! Otkrivamo gde je Nikola Dragojlović - Kajin prvi muž u zatvoru u Beču!

Otkrivamo gde je Nikola Dragojlović - Kajin prvi muž u zatvoru u Beču! Sova već više od pola godine iza rešetaka, nakon razvoda od pevačice uhapšen zbog nedozvoljenog posedovanja oružja!

2009. završio iza rešetaka zbog droge, a pre devet godina pobegao iz "Zabele"! Čim je Brena otišla iz restorana, on našao društvo. Boba startovao stjuardese: Spavajte kod mene u stanu! Široko: Švajni časti Anu stanom od 600.000 evra, kupuje joj nekretninu u kuli Beograda na vodi. Intervju Gazda Paja: Ako potraje korona, odoh u Beč da mešam malter. Sandra Rešić šokirala: Htela sam da ubijem Ninovog astrologa, rekla mi je da je njenom sinu umro otac.

Stars Naslovna
foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/ Ekipa Kurira Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track