PALMA: Sa Dačićem bez svađe, nastavljamo sa koalicijom na bratski način
Foto: Palma Plus/D.M.

lider jedinstvene srbije

PALMA: Sa Dačićem bez svađe, nastavljamo sa koalicijom na bratski način

Politika -

BEOGRAD - Nema svađe između mene i Ivice Dačića, niti između Jedinstvene Srbije i SPS - a i nastavljamo dalje sa najdugovečnijom koalicijom u Srbiji kao i do sada, na bratski način. Jučerašnja polemika u Skupštini Srbije, nakon što je poslanik Jedinstvene Srbije Vojislav Vujić postavio pitanje, koje su mu preneli građani Vrnjačke Banje, o tome da u slučaju jačih epidemioloških mera, ne bude razlike između ugostiteljskih objekata od drugih institucija je dokaz da su u parlamentu svi isti i da nema povlašćenih.

Mi smo smatrali da svako može da postavi pitanje koje mu građani postavljaju, a naš brat i prijatelj Ivica Dačić je to drugačije razumeo i stavio primedbu, iako smo u koaliciji“, rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma gostujući na TV Pink.

„U Srbiji je registrovano 116 političkih partija i postavlja se pitanje ko sve može da učestvuje u međustranačkom dijalogu o izbornim uslovima, odnosno šta je kriterijum i šta je bonitet da bi neko učestvovao u tom dijalogu, a nije parlamentarna stranka. Jedna od tih vanparlamentarnih opozicionih stranaka kaže „mi nećemo da svi učestvuju“, A šta je tvoj bonitet?

Jel tvoj bonitet što si tražio mišljenje međunarodnog suda pravde, zbog čega Srbija i dan danas ne može da se izvuče od tog mišljenja i konstatacije koje smo dobili. Jel tvoj bonitet da plaćaš najskuplje hotele u Americi na teret građana Srbije? Pa ne može da dođe na dijalog bilo ko, pa čak i neki „kunta kinte“ koji misli da ima pravo da učestvuje, a niti je parlamentaran, niti ima bilo kakav rejting, niti je izašao na izbore. A znate zašto neki nisu izašli na izbore? Ne zato što su im ugrožena prava, nego zato što su znali da ne mogu da pređu cenzus ni od 3 posto. Oni rade 10 puta više ispitivanja javnog mnenja nego Vučić“, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije.

„Vučić ima velko srce i to je pokazao donacijom vakcina Bosni i Hrecegovini, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori iako ga mnogi i dan danas napadaju iz tih država. Nekada je bila manifestacija „Veliko srce male privrede“. Tako danas Vučić radi i dokazuje da ima veliko srce. A ta ministarka spoljnih poslova Bosne i Hercegovine koja je rekla da vakcine koje im je Srbija donirala nisu dobre, sram je bilo. Ona se ponaša kao neka tetka koja ima šifru, koju bi primili na psihijatriju bez uputa. Njeno ponašanje je sramota i to treba da joj kažu građani Bosne i Hercegovine“ kazao je predsednik Jedinstvene Srbije.

„Ova kriminalna grupa koja je uhapšena u Srbiji je najopasnija kriminalna grupa u 21. veku i svi su odjednom uhapšeni. Ono što vidimo u medijima, da se ono što su oni radili graniči sa ludilom. Važno je da sada Sud i Tužilaštvo imaju materijalne dokaze koje ne mogu da odbace tek tako. Policija i BIA su uradili odličan posao.“, rekao je Dragan Marković Palma na TV Pink.

Foto: Palma Plus/D.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track