OBUSTAVLJEN POSTUPAK PROTIV BIVŠEG GRADONAČELNIKA PODGORICE ZBOG AFERE KOVERTA: Snimljen dok je uzimao 97.500 evra za Mila!
Foto: Youtube/Printscreen

crna gora

OBUSTAVLJEN POSTUPAK PROTIV BIVŠEG GRADONAČELNIKA PODGORICE ZBOG AFERE KOVERTA: Snimljen dok je uzimao 97.500 evra za Mila!

Politika -

Crnogorski sud je pre nekoliko dana obustavio krivični postupak protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića u predmetu poznatom kao “Koverta”.

Taj proces pred Višim sudom u Podgorici pokrenut je kada je odbegli biznismen Duško Knežević januara 2019. objavio snimak na kome se jasno vidi da je Stijepoviću dao kovertu sa novcem.

Istovremeno, Viši sud je potvrdio optužnicu protiv Kneževića i još pet osoba zbog istog krivičnog dela i zbog pranja novca u saizvršilaštvu.

Duško Knežević, Slavoljub Stijepović
foto: Youtube/Printscreen

Snimak je naime nakon objavljivanja doveo do velikih protesta građana, a Stijepović je u međuvremenu optužen za pranje novca u saizvršilaštvu.

Podsetimo, na snimku se čuje kako Knežević kaže:" Samo su 2,5 odsto uzeli za menjanje", dok mu Stijepović na to odgovara: "Neka su, nema veze", nakon čega ga poljubi.

Knežević konstatuje da je 47.500 tu, pa dodaje:" Ovde je pedeset, to ti je 97.500 za Mila".

Potom ga pita da li Milo govori u Zeti, a Stijepović mu poručuje: "Govori i on. Ne znam. Uvek imam tremu kad govorim pred njim".

"Optužnica je odbačena jer Stijepović nije znao da je novac prljav, iako javnost dobro zna da je u pitanju prljav novac iz crnih fondova DPS-a i da treba da odgovaraju i Stijepovićevi nalogodavci. Ali, očigledno je da Specijalno državno tužilaštvo i Viši sud u Podgorici i dalje donose nezakonite odluke u kojima oslobađaju svoje političke saborce i poslušnike", navodi se u snimku koji je osvanuo u međuvremenu.

Kako se zaključuje, "to može samo u Crnoj Gori, ali ničija nije do zore gorela".

Foto/Source:Youtube/Printscreen/ Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track