KANCELARIJA ZA KiM SE OGLASILA POVODOM UŽASA U GRAČANICI: Tražimo najstrožu kaznu za onog koji je mogao da povredi dete i pobegne
Foto: Kurir

ALBANAC UDARIO DEČAKA NA BICIKLU

KANCELARIJA ZA KiM SE OGLASILA POVODOM UŽASA U GRAČANICI: Tražimo najstrožu kaznu za onog koji je mogao da povredi dete i pobegne

Politika -

Dvanaestogodišnji L. P., dečak srpske nacionalnosti teško je povređen kada ga je danas oko 17 sati u blizini bolnice u Gračanici, dok je vozio bicikl udario automobil kojim je upravljao pripadnik albanske nacionalnosti.

Muškarac koji je izazvao nesreću, izašao je iz automobila i pobegao sa lica mesta, a prema rečima očevidaca reč je o Albancu.

Dete je u teškom stanju, bez svesti prevezeno u najbližu zdravstvenu ustanovu u Prištini.

Na lice mesta izašli su pripadnici kosovske policije koji vrše uviđaj.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da se počinilac ovog nehumanog i gnusnog dela hitno privede pravdi.

"Tražićemo najstrožu kaznu za onog koji je mogao da povredi dete i potom ne pokaže ni trunku saosećanja da se zaustavi i pomogne. Za takav čin nema opravdanja. Samo će se najstrožom kaznom poslati jasna poruka da srpska deca nisu mete i da ne smeju još jednom biti žrtve bez kazne", kaže se u saopštenju kancelarije za KiM.

"To od Kosovske policije, ali i međunarodne zajednice očekuje svaka srpska porodica na Kosovu i Metohiji.

Današnji događaj izazvao je razumljivu uznemirenost i revolt Srba u Gračanici, ali i širom Kosova i Metohije. Molimo ih da ostanu mirni, a država će svim raspoloživim kanalima učiniti sve da počinilac bude adekvatno sankcionisan.

Takođe, Kancelarija za Kosovo i Metohiju pružiće svu moguću pomoć i logistiku porodici povređenog dečaka", dodaje se u saoptenju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track