VULIN OTKRIO ŠOKANTAN PODATAK: Vučića i članove njegove porodice prisluškivali 1.572 puta, O MOTIVU JOŠ NE MOŽEMO DA GOVORIMO
Foto: Kurir

OBRAĆANJE POSLE SEDNICE SAVETA NACIONALNE BEZBEDNOSTI

VULIN OTKRIO ŠOKANTAN PODATAK: Vučića i članove njegove porodice prisluškivali 1.572 puta, O MOTIVU JOŠ NE MOŽEMO DA GOVORIMO

Politika -

BEOGAD - Predsednik Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice prisluškivani su 1.572 puta, ilegalno i bez pravnog osnova, saopštio je večeras ministar unutrašnjiih poslova Aleksandar Vulin.

Vulin je posle sednica Saveta za nacionalnu bezbednost rekao da je to utvrđeno u končanoj istrazi, koja pokazala da je ovo krivično delo potpuno nesporno i sve u vezi s tim je predato Tužilaštvu.

"Došli smo do nespornih dokaza da je prema predsedniku i njegovoj porodici bilo 1.572 telefonskih kontakata. Svi kontakti su beleženi kao ilegalni i kao takvi bili evidentirani bez pravnog osnova, policijskog rezona, transkript razgovora bio skidan 'na belo' i nošeni pojednim visokim funkcionerima u MUP-u", rekao je Vulin.

Osim kršenja ljudskih prava, predsednika Vučića i članova njegove porodice, Andreja, Anđelka i Danila grubo je prekršen sistem, kazao je Vulin. Reč je o sistemu koji treba da štiti građane, a ne da ih na bilo koji način dovodi u poziciju da se njihova privatna komunikacija u kojima nije bilo inskriminišućih razgovora, komunikacija neovlašćeno koristi i stavlja na uvid.

- Osim što su grubo prekršena ljudska prava Vučića i članova njegove porodice, sistem je grubo i brutalno povređen - rekao je Vulin i dodao da o motivu ne može još da govori, te da nije bilo ni jednog inkriminišućeg razgovora.

02:22

DRŽAVNI VRH PRIKAZAO ZASTRAŠUJUĆE FOTOGRAFIJE: Dva minuta jezivih scena koje su šokirale Srbiju (KURIR TELEVIZIJA)

- MUP je završio svoj posao, određen broj pripadnika policije je stavljen na poligraf i svi su pali - rekao je Vulin.

Očekuje se, dodao je da Tužilaštvo formuliše kvalifikaciju dela i da se završi pred pravosudnim organima.

" Ovo što se desilo ne sme više nikada nikome da se desi u Srbiji", poručio je Vulin.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track