ČLAN GO SNS PETAR PETKOVIĆ: Za nas ulaganje u KiM nikada nije bilo bacanje novca, kao što kaže opozicija
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

odgovor

ČLAN GO SNS PETAR PETKOVIĆ: Za nas ulaganje u KiM nikada nije bilo bacanje novca, kao što kaže opozicija

Politika -

Srbija je danas, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću ekonomski stabilna i uspešna zemlja, koja zato može i finansijski da pomaže svoj narod na KiM, izjavio je član Glavnog odbora SNS Petar Petković povodom kritika koje je na račun Vučića danas iznela potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić.

''I za nas ulaganje u Kosovo i Metohiju nikada nisu, niti će biti, kako to maliciozno tvrdi Sanda Rašković Ivić bacanje novca u bunar, nego najvrednija investicija u ostanak i opstanak našeg naroda u južnoj pokrajini. Činjenica je da su nam gospođa Rašković Ivić i njen partijski šef Vuk Jeremić ostavili katastrofalnu situaciju na KiM, koju mi godinama kasnije moramo da saniramo i da je svaki novac premali da popravi štetu koju su svojim (ne)činjenjem napravili'', poručio je Petković u saopštenju.

Direktor Kancelarije za KiM je dodao i da se, dok se Jeremić, kako je naveo, ''bahatio po skupim hotelima o državnom trošku'', srpski narod na Kosovu i Metohiji iseljavao trbuhom za kruhom.

''Posledice njihove pogubne politike još su vidljive na prostoru pokrajine. Za razliku od tog vremena, mi ove godine gradimo 15 novih zgrada na KiM, novu bolnicu u Gračanici i iz temelja rekonstruišemo onu u Kosovskoj Mitrovici, gradimo nove vrtiće, zgradu Univerzitetskog centra, desetine kilometara puteva...'', dodao je.

''Ali razumem gospođu Rašković Ivić u jednom. Kada naučite samo da živite o trošku naroda, teško možete shvatiti kada neko pomaže. Zbog toga 97 odsto srpskog naroda na Kasovu i Metohiji podržava predsednika Aleksandra Vučića i politiku zvaničnog Beograda, a njoj i njenom šefu nisu mogli da dočekaju da vide leđa'', poručio je Petković.

Rašković Ivić je, pored ostalog, danas izjavila da nije tačna tvrdnja predsednika Vučića da Srbija svake godine za Srbe na Kosovu izdvoji 600 miliona evra, kao i da se Vučić često „razbacije“ s ciframa kada su u pitanju državni novci.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track