DAKA PLJUJE PO SRBIJI, A SA BIVŠIM MINISTROM GRADI ZGRADE NA PALILULI: Širi biznis dok zasipa Beograd drvljem i kamenjem!
Bez obraza: Daka Davidović, Foto: screenshot, Damir Dervišagić

Licemer

DAKA PLJUJE PO SRBIJI, A SA BIVŠIM MINISTROM GRADI ZGRADE NA PALILULI: Širi biznis dok zasipa Beograd drvljem i kamenjem!

Politika -

Kontroverzni crnogorski biznismen Miodrag Davidović, finansijer opozicionih desničarskih organizacija u Srbiji, i porodica Bogoljuba Šijakovića, nekadašnjeg čelnika resora vera, podižu kompleks u Preradovićevoj na Paliluli

Kontroverzni crnogorski biznismen Miodrag Daka Davidović, koji ne propušta priliku da pljuje vlast u Srbiji, u toj istoj zemlji počeo je da širi biznis, i to izgradnjom zgrada - Davidovićeva firma „Neksan“, zajedno sa porodicom bivšeg ministra vera Bogoljuba Šijakovića, zida objekat na Paliluli, saznaje Kurir.

Bogoljub Šijaković, Bogoljub Sijakovic
foto: Zorana Jevtić

Nikšićka veza

Prema podacima sa sajta opštine Palilula, firma Društvo za trgovinu i usluge „Neksan d.o.o.“ Beograd, Balša Šijaković, Bogoljub Šijaković i Đurđina Šijaković (svi navedeni kao investitori) grade objekat u Preradovićevoj 7.

Opštini Palilula su prvi put podneli zahtev za izdavanje građevinske dozvole 13. jula 2018, ali je on odbijen. Podnosili su ih još nekoliko, da bi 7. novembra 2018. zahtev za izdavanje/izmenu građevinske dozvole na osnovu usaglašenog zahteva bio usvojen. Potom su, pokazuju javno dostupni podaci, podnosili zahtev za prijavu radova, koji je bio odbijen, da bi im 6. avgusta 2020. bio usvojen zahtev za izdavanje/izmenu građevinske dozvole na osnovu usaglašenog zahteva. Pre mesec dana, tačnije 4. februara 2021, prijavili su završetak izrade temelja, a postupak je u toku.

Ovde niče kompleks Gradilište u Preradovićevoj ulici
Ovde niče kompleks Gradilište u Preradovićevoj ulicifoto: Damir Dervišagić

Na sajtu APR navodi se da je jedini vlasnik firme Društvo za trgovinu i usluge „Neksan d.o.o.“ Beograd Miodrag Davidović, a pored je naveden i broj njegovog (crnogorskog) pasoša. Bogoljub Šijaković nije odgovorio na poziv Kurira, te smo ostali uskraćeni za odgovore otkud bivši ministar vera u poslu gradnje, pa još sa tako živopisnom osobom za kakvu važi Davidović. Ipak, izvori Kurira navode da je na toj adresi bila kuća porodice Šijaković i da su verovatno oni ušli u tu priču dajući zemljište za objekat koji se gradi. Bogoljub Šijaković je, inače, rođeni Nikšićanin, pa ne treba zanemariti ni tu vezu.

Crno na belo Iza firme „Neksan“ stoji Miodrag Daka Davidović
Crno na belo Iza firme „Neksan“ stoji Miodrag Daka Davidovićfoto: screenshot

Prljavi poslovi

Miodrag Davidović vratio se u fokus javnosti kada je na njega, u decembru 2019, pokušan atentat snajperom u hotelu „Kraun plaza“ u Beogradu. Važi za čoveka koji utiče i menja političku klimu u zemljama regiona, a Kurir je nedavno objavio operativne podatke u koje smo imali uvid, prema kojima je Davidović krenuo u rušenje aktuelne vlasti.

Naime, ovaj crnogorski biznismen je počeo sa finansiranjem više ovdašnjih desničarskih organizacija. Bezbednosnim službama je poznato da je Davidović u prethodnom periodu direktno uticao na aktivnosti koje sprovodi Branislav Okuka, predsednik IO udruženja Čast otadžbine iz Beograda. Takođe, prema raspoloživim saznanjima, Davidović je krajem 2020. postao finansijer udruženja građana Srpski narodni front, a posrednik u ovome bio je raščinjeni monah SPC Dragan Bogosavljević.

Dokaz Davidović sa Šijakovićima dobio dizvolu za gradnju
Dokaz Davidović sa Šijakovićima dobio dizvolu za gradnjufoto: screenshot

- Tom prilikom Bogosavljević je konstatovao da su u Crnoj Gori završili posao i da ostaje da se isti posao završi u Srbiji - navodi se u jednom od izveštaja o Davidovićevim kontaktima, a koje je naš list ranije objavio.

Davidović je vređao i predsednika Srbije Aleksandra Vučića - iako je nekad govorio da je upravo Vučić zaslužan za jedinstvo i zajedništvo srpskog naroda, sad za njega kaže da je „umobolnik i šizofrenik“.

BEZ KOMENTARA

Davidović ćuti

Miodrag Davidović do zaključenja broja nije odgovorio na poziv, kao ni na SMS sa pitanjima.

Kurir.rs/ Katarina Blagović Foto: screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track