SKANDAL! ADVOKAT GAJIĆ IZ STRANKE VUKA JEREMIĆA CRTA METU NA ČELU VUČIĆU: Opasno zamenjuje teze o borbi države protiv kriminalaca!
Foto: Dado Đilas

ko stoji iza ovog čoveka

SKANDAL! ADVOKAT GAJIĆ IZ STRANKE VUKA JEREMIĆA CRTA METU NA ČELU VUČIĆU: Opasno zamenjuje teze o borbi države protiv kriminalaca!

Politika -

Gajić je, u sred hapšenja najokorelijih kriminalaca koji kasape ljude, rešio da se bavi opasnim zamenama teza i da to iznosi u medije

Vladimir Gajić, predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vuka Jeremića, izneo je skandalozne tvrdnje pokušavajući da kriminalizuje vrh države na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je krenuo u ozbiljan obračun s krimnialnim bandama! On je, usred borbe države protiv mafije i hapšenja najokorelijih kriminalaca koji kasape ljude, rešio da se bavi opasnim zamenama teza i da to iznosi u medije. Inače, Gajić je svojevremeno 2007. hapšen zbog podstrekivanja na zloupotrebe kojima su tadašnja preduzeća u sistemu "Geneksa"oštećeni za 61,92 miliona.

Aleksandar Vucic, Tanjug
foto: Aleksandar Vucic, Tanjug

Naime, Gajić je za Nova S rekao da država ne vodi rat protiv mafije i organizovanog kriminala, nego "da je to samo obračun protiv konkurencije", kao i da je, kako je rekao, "iza svakog kriminala državna vlast". Ovakvim neodgovornim izjavama se relativizuje borba države protiv kriminala, koja je rezultirala nizom istraga i hapšenja najokorelijih kriminalaca. Pored toga, osporava se i uloga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji inicira ovu borbu i konstantnom kriminalizacijom njega i njegove porodice, crta mu se meta na čelo. Upravo to je, ocenjuje naši sagovornici, rađeno i nekadašnjem premijeru Srbije Zoranu Đinđiću koji je i ubijen 12. marta 2003. godine.

Zoran Đinđić
foto: EPA/Robert Ghement

Njegovom ubistvu su prethodile potpirujuće izjave i medijske naslovnice koje su su mu crtale metu na čelo, čime se u društvu pravila atmosfera pred atentat.

Boro Banjac, bivši načelnik UBPOK kaže za Kurir da može da se napravi paralela između dva vremena - danas kada se kriminalizuje predsednik Vučić i vremenom kada je Zemunski klan vladao podzemljem, a u medijima i javnosti se pravila atmosfera protiv tadašnjeg premijera Đinđića, koji je tragično stradao.

- Kao i tada, pravi se klima i sada. To se odnosi na predsednika. U vreme pre atentana premijera Đinđića postojali su tabloidi koji su maltene prizivali na ubistvo. Crtali su metu. To se nažalost Zoranu Đinđiću i desilo - kaže Banjac.

Advokat Rajko Danilović, u vezi sa istragom koja se sprovodi sa svima koji su povezani sa kriminalom, kaže da treba biti strpljiv i pustiti nadležne organe da rade svoj posao, a da će se vremenom utvrditi istina.

- Političke igre i politički spinovi nemaju veze sa utvrđivanjem istine. Nijedan normalan čovek nije za mafiju, dok se ne utvrde svi elementi, nemamo uslova ni da komentarišemo - rekao je Danilović.

naslovna, Zoran Đinđić
foto: Identitet

Postavlja se pitanje ko stoji iza Gajića, zbog čega iznosi ovako neodgovorne tvrdnje i skojim ciljem?

Kurir.rs

Bonus video:

01:00

DRUŽI SE S VELJOM NEVOLJOM I BAHATI SE U SAOBRAĆAJU Pogledajte ludu vožnju Vladimira Vuletića kroz Beograd uz hit Gazda Paje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track